Kevés hiányzott a bravúrhoz az U20-nak

Az U20-as Bajnokság 14. fordulójában, január 6-án a Bajai Bácska FKE fiataljait fogadta a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U20-as gárdája. A tabella második helyén állomásozó vendégekkel szemben bravúr lett volna a győzelem, és a tiszaújvárosi fiúk nem is álltak messze tőle.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Bajai Bácska FKE U20: 81-84 (14-17, 25-28, 26-26, 16-13)

A végig szoros mérkőzésen a hazai gárda kezdett valamivel jobban. A Tiszaújváros az első negyed nagy részében egy-két pontos előnyt tudott tartani, a játékrész vége azonban a Bajának jött ki jobban, és hárompontos vezetéssel zárta az etapot (14-17).

A Duna-partiak a második negyedre is átmentették lendületüket, és növelni tudták előnyüket. A borsodi együttes azonban szívósan igyekezett vendégeit beérni, és nyolc pontnál távolabb nem engedte a Baját. E kitartásnak köszönhetően a szünetig sem alakult ki döntő különbség, az esélyek megmaradhattak a második félidőre (39-45).

Jól indult a harmadik etap: Szilasi és Taskó egy-egy távolijával villámgyorsan felzárkózott a Phoenix (45-47), de a bajaiak jól reagáltak a ritmusváltásra, és visszaverték az egyenlítési kísérletet. A negyed középső szakaszában ismét a vendégek akarata érvényesült, a 26. percre sikerült kialakítaniuk a mérkőzés legnagyobb különbségét is (48-60), de a Phoenix újfent rendezni tudta sorait, és két perc múlva már megint csak négy pontra volt a vendégektől (58-62). A Tisza-partiaknak végül sikerült egalizálniuk a negyedet, és megőrizték a félidő különbségét (65-71).

A záró etap a korábbiakhoz hasonló fordulatosságot hozott. A negyed első percében úgy tűnt, hogy el tud lépni a Baja (65-75), de a korábbi forgatókönyvnek megfelelően a hazai gárda ismét bele tudott erősíteni. A 34. percben, egy Molnár-távolival már csak két pont volt a hátrány (74-76), de a fordítás nem jött össze. A vendégek végig meg tudták őrizni pár egységnyi előnyüket, és feszült végjáték után nagyon szoros, hárompontos győzelemmel vonulhattak le a pályáról (81-84).

A vereség ellenére is gratulálhatunk U20-as fiainknak, hiszen nagy szívvel, kitartóan küzdötték végig a mérkőzést úgy, hogy többen betegséggel küzdöttek a csapatból. Születtek igen jó teljesítmények a találkozón, ketten is elérték a dupla-duplát: Szilasi Bence (23/9 pont, 11 lepattanó, 6 szerzett labda, 3 kiharcolt fault, 2 assziszt) és Molnár Bence (19/9 pont, 13 lepattanó, 1 szerzett labda, 2 kiharcolt fault, 2 assziszt). Eredményes volt Jónás Bence (15 pont, 5 lepattanó, 1 szerzett labda, 7 kiharcolt fault, 5 assziszt, 1 blokk) és Taskó István is (10/6 pont, 2 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 blokk).

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Jónás Bence (15), Szilasi Bence (23/9), Eremiás Kristóf (7), Molnár Bence (19/9), Taskó István (10/6). Csere: Illés Gábor (-), Balogh Ákos (-), Lenke Balázs (2), Berta Bence (5/3), Gulyás Kristóf (-), Orosz Zoltán (-). Edző: Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor edző: „Itthon jól szoktunk játszani, és a mai napon tartottuk is magunkat a második helyezett Baja ellen, akitől idegenben 20 ponttal kaptunk ki. Talán jobbak is voltunk tőlük, de rengeteg ziccert kihagytunk, 50 %-kal dobtuk a büntetőket, és eladtunk 21 labdát. Ezek a nagyon fontos, egyúttal negatív statisztikai adatok magyarázzák meg azt, hogy miért kaptunk ki három ponttal. Ha nincs ennyi hibánk, sima győzelem is lehetett volna ezen a meccsen”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György