Két nap, három mérkőzés a Kadett Bajnokságban

A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16-os gárdája is megkezdte a 2019-es találkozók sorát. Január 7-én a Miskolcon lépett pályára a MEAFC B kadettjeivel szemben, majd január 8-án a salgótarjáni Beszterce KK fiataljaival csapott össze hazai környezetben. Ez utóbbi alkalommal az oda- és a visszavágót közvetlenül egymás után játszották le a csapatok. A három mérkőzésről Benőcs Tibor edző számolt be nekünk.

 

MEAFC B U16 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U16 (az eredményt később közöljük)

„A Miskolc elleni visszavágón viszonylag jó játékkal sima, magabiztos győzelmet arattunk. A védekezésben voltak hibáink, de amikor kellett, összekapta magát a csapat, és mind támadásban, mind védekezésben hozni tudta azt a formát, amit én elvártam. Rapszodikus volt a játékunk, akadtak hullámvölgyek és kifejezetten jó szakaszok, de a lényeg, hogy közel negyvenpontos győzelmet arattunk, és biztosan hoztuk a két pontot.”

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16 – Beszterce KK U16: 66-79

Beszterce KK U16 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U 16: 90-69

„A Beszterce KK elleni mérkőzések nem a várakozásoknak megfelelően alakultak. Néhány játékosunk nem volt itt fejben, nagyon sok faultot szereztünk, mindezekből pedig az következett, hogy nem tudtuk jól megszervezni a játékunkat. Egyszerű, befutásos vagy zárásos játékot kértem a fiúktól, ezeket sokat gyakoroltuk, mégsem jöttek össze. Sokkal nagyobb hangsúly volt azonban a védekezés hibáin, hiszen 79, illetve 90 pontot kaptunk a két meccsen. Zónában védekeztünk, tehát területet védtünk, de nagyon sokszor nem tudtuk ezt megvalósítani. Az ellenfél játékosainak többször is sikerült bevinniük a labdát a zónába, ilyenkor pedig már nagyon nehéz valakit fault vagy kapott kosár nélkül megállítani. Hiába váltottunk át emberfogásra, az még kevésbé ment.

Talán ez az egymás utáni két meccs sok volt a fiúknak, de hát az ellenfél is ugyanígy terhelődött. Bíztam benne, hogy bírjuk erőnléttel, hiszen egy-egy országos döntőn is két mérkőzést kell lejátszani egymás után – bár azokon a tornákon több a pihenőidő. Meg lehet érteni ugyanakkor azt is, hogy elfáradt a csapat, hiszen eléggé rövid volt a padunk. Több sérült, illetve beteg játékost nélkülöznünk kellett, így összesen hét embert tudtam forgatni. Ez a körülmény sajnos önmagában is felborította az egyensúlyt a pályán.

A csapat összteljesítményével a Bajnokság eddigi szakaszát tekintve – a mostani kudarcok ellenére is – elégedett vagyok, hiszen szeptember óta öt meghatározó játékosunk hagyta abba a versenyszerű sportolást, és ennek ellenére több mérkőzést is meg tudtunk nyerni. A Salgótarjánt már régen láttam játszani, az eredmények alapján úgy gondoltam, hogy meg tudjuk verni, de sajnos mégsem jött össze a siker.”

Kerényi György