Szoros mérkőzést játszott az U20

Az U20-as Bajnokság 17. fordulójában, január 25-én az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC fiataljait fogadta U20-as csapatunk. Az alapvetően kiegyenlített mérkőzés hajráját a vendégek bírták jobban.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U20 – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC U20: 74-77 (18-25, 22-16, 16-19, 18-17)

 

Bár a Győr kezdte jobban a találkozót, az első negyed legnagyobb részében egymást váltogatták az élen a csapatok. Az etap hajrájában sikerült ritmust váltaniuk a vendégeknek, és gyors kosarakkal hétpontos különbséget alakítottak ki (18-25).

A második játékrész első percei válságosnak bizonyultak a Phoenix számára, hiszen továbbra is lendületben maradt a Győr, és elérte a tízpontos különbséget. A negyed közepére azonban egy 12-0-ra hozott rohammal előbb egalizált, majd fordított a Phoenix (32-30), így immár a vendégeké volt az egyenlítés feladata. A félidőig többször is sikerült a hazaiak mellé érnie a Győrnek, de a Tiszaújváros rendre visszaverte a fordítási kísérleteket. Végül ismét a hajrá kedvezett a vendégeknek, és a félidőben szoros, 40-41-es állást mutatott az eredményjelző.

A teljesen nyílt mérkőzést a Győr igyekezett a végjáték előtt eldöntötté tenni, és erőteljes rohamokkal ostromolta a tiszaújvárosi kosarat. A hazai gárda állta a sarat, de nem tudta megakadályozni a különbség növekedését. A harmadik negyed hetedik percében már kilenc egységgel vezetett a győri alakulat, ennél távolabbra ugyanakkor nem sikerült ellépniük. A záró etapra a korábbinál nagyobb, de nem leküzdhetetlen, 56-60-as hátránnyal fordulhatott rá a Phoenix.

Az utolsó negyed hasonló fordulatosságot hozott, mint az első, hiszen a csapatok újra és újra elragadták egymástól a vezetést. A végső perc még mindig mindössze egypontos győri előnnyel kezdődött meg, ám a drámai végjátékban csak a vendégek tudtak betalálni. A mérkőzés 74-77-es, győri sikerrel zárult.

Érdekesen alakultak az egyéni teljesítmények a Phoenix oldalán. Bár Jónás Bence „csak” 10 pontot dobott, 21-es VAL-lal ő bizonyult a hazai gárda legjobbjának, és őt követte a 16 pontot és 19-es VAL-t felmutató, dupla-duplázó Szilasi Bence. Mindenesetre többen is szépen szerepeltek: Szilasi Bence (16/3 pont, 12 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 assziszt, 2 kiharcolt fault, 1 blokk), Molnár Bence (16/12 pont, 5 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 assziszt, 2 kiharcolt fault), Eremiás Kristóf (16 pont, 9 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 assziszt, 2 kiharcolt fault), Katlan Roland (14/6 pont, 5 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 kiharcolt fault), Jónás Bence (10 pont, 7 lepattanó, 3 szerzett labda, 5 assziszt, 7 kiharcolt fault).

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Jónás Bence (10), Szilasi Bence (16/3), Katlan Roland (14/6), Molnár Bence (16/12), Taskó István (-). Csere: Illés Gábor (-), Balogh Ákos (-), Lenke Balázs (-), Berta Bence (2), Gulyás Kristóf (-), Orosz Zoltán (-), Eremiás Kristóf (16). Edző: Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor edző: „Nagyon jó meccset játszottunk, amely egylabdás mérkőzéssé alakult a végén. A harmadik és a negyedik negyedben folyamatosan ott voltunk, az ellenfél nyakán, hol mi vettük át a vezetést, hol ők vették azt vissza. Egy jó csapat ellen a korábbi, idegenbeli mérkőzésen mintegy ötven ponttal kaptunk ki, most sikerült tartanunk a lépést velük. A védekezésben meg tudtuk valósítani a megbeszélteket, a támadásban volt egy-két hibánk – ez utóbbiak megbosszulták magukat. Az ellenfél mindenesetre megérdemelten győzött”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György