Még mindig gödörben a Phoenix

Idegenbeli mérkőzésen javíthatott volna mérlegén a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK, de a február 1-jén lejátszott mérkőzésen nem tudta felvenni ritmust a végig lendületben lévő SMAFC gárdájával szemben.

                                                                                                                                                                     Forrás: hunbasket.hu

SMAFC – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 94-61 (21-12, 26-19, 19-14, 28-16)

 

A gól nélküli első perc után vette kezébe az irányítást a soproni együttes, és három perc leforgása alatt nyolc ponttal húztak el az állva maradt Phoenixtől. A félidő derekán ébredt fel a Tiszaújváros, és masszív támadásokkal újabb három perc elteltével sikeresen egyenlített (8-8). Az irányítást azonban nem tudta huzamosabb ideig kezében tartani. A SMAFC ismét ellépett, és az első negyedet kilencpontos előnnyel zárta (21-12).

A második játékrészben sem tudta megújítani játékát a borsodi együttes. Az első percben sikerült a legközebb, nyolc pontra kerülnie ellenfeléhez (23-15), a vendéglátók azonban ennél szorosabb felzárkózást nem engedtek a Tisza-parti csapatnak. A különbség jellemzően 12-15 pont körül mozgott, végül 16 pontos hazai előnnyel zárult a negyed (47-31).

A szünet adott volna lehetőséget arra, hogy rendeződjenek a tiszaújvárosi sorok, ám a harmadik negyedben sem bizonyult erősödőnek a vendégek játéka. A soproniak továbbra is irányítói voltak a találkozónak, és fokozatosan növelték előnyüket. Az etapot immár 21 pontos hátránnyal zárta a Phoenix (66-45).

A záró negyedben sem adta meg magát a Tiszaújváros, de a gyakori pontatlanságok és hibák egyre távolabb vitték az egyenlítési reményeket. Megérkeztek a már megszokott technikai faultok is, a Sopron pedig továbbra is a saját játékát játszhatta. A végeredmény 33 pontos, nyomasztó verseség lett a Phoenix számára (94-61).

A tiszaújvárosi oldalon Jaywuan Hill bizonyult a legponterősebbnek (14 pont, 7 lepattanó, 1 szerzett labda, 5 kiharcolt fault), őt követte Pöstényi Zoltán (12/6 pont, 7 lepattanó, 2 assziszt, 3 kiharcolt fault), és elérte a tíz pontot Gáspár Balázs is (10 pont, 6 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 assziszt, 2 kiharcolt fault).

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Pöstényi Zoltán (12/6), Gáspár Balázs (10), Szabó Norbert (6), Szilasi Bence (5/3), Kovács Zoltán (6). Csere: Berta Bence (-), Jónás Bence (-), Kiss Balázs (-), Taskó István (-), Szabó Dániel (-), Jaywuan Hill (14), Molnár Bence (8/6). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

 

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Mindenekelőtt gratulálok a Sopronnak. Nagyon itthon akarták tartani a győzelmet és életben tartani a kiesés elleni harcot. Nekünk is ez volt a célunk, de sajnos voltak hiányzóink. Ettől függetlenül számítottunk egy ilyen, 30–35 perces zónára, sajnos nem találtuk a ritmusát ennek a védekezésnek. Ma így jártunk”. (Forrás: hunbasket.hu)

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György