Magabiztos győzelem az U20-as Bajnokságban

A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U20-as csapata a Concordia Motax KC Pápa fiataljait fogadta otthonában február 8-án. A három negyeden keresztül tartó erőfölény elegendő volt ahhoz, hogy ne legyen veszélyben a hazai siker.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Concordia Motax KC Pápa U20: 76-50 (26-8, 16-15, 25-7, 9-20)

 

Egy 7-0-ra hozott rohammal kezdte a Phoenix a találkozót, és a későn ébredő pápaiak nehezen vették fel a ritmust a kezdő negyedben. A lendületben lévő Tiszaújváros folyamatos nyomás alatt tartotta a vendégek gyűrűjét, és közel húszpontos előnyt kovácsolt össze az etap végére (26-8).

A második negyed a dunántúliak erősödő játékát mutatta, de csak annyit sikerült elérniük, hogy a hazai gárda nem tudta jelentősen növelni addigi előnyét. Bár a negyed derekán 21 pontra is ellépett a borsodi gárda (36-15), a félidőben ismét húsz pont alatti vezetést mutatott az eredményjelző (42-23).

A harmadik játékrész leginkább az első etap forgatókönyvét idézte. Gól nélküli egy perc után indult be a hazai pontgyártás, és ismét egy 7-0-s támadássorozat roppantotta össze a vendégek védelmét. Ez a negyed újfent a Tiszaújváros nyomasztó erőfölényében telt, a mérkőzés pedig gyakorlatilag már ekkor eldőlt (67-30).

Talán a győzelem biztos tudata okozta, hogy a záró etapban kiengedett és pontatlanabbá vált a tiszaújvárosiak játéka, mindenesetre az egyértelmű, hogy a Pápa uralta az utolsó tíz percet. Hiába tudtak azonban a vendégek 11 pontot lefaragni addigi hátrányukból, a borsodi együttes sikerét ez nem akadályozhatta meg (76-50).

Több jó teljesítményt is láthattunk a tiszaújvárosi oldalon: Szilasi Bence a mérkőzés egyik legjobbja volt (17/9 pont, 8 lepattanó, 7 szerzett labda, 4 assziszt, 2 kiharcolt fault), de jó meccset játszott Molnár Bence (15/9 pont, 4 lepattanó, 6 szerzett labda, 4 assziszt, 1 kiharcolt fault), Taskó István (13/3 pont, 2 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 assziszt, 2 kiharcolt fault) és Illés Gábor is (11/6 pont, 4 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 assziszt, 7 kiharcolt fault).

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Jónás Bence (-), Szilasi Bence (17/9), Eremiás Kristóf (8), Molnár Bence (15/9), Taskó István (13/3). Csere: Illés Gábor (11/6), Katlan Roland (-), Balogh Ákos (4), Lenke Balázs (-), Berta Bence (-), Gulyás Kristóf (8), Orosz Zoltán (-). Edző: Szendrey Zsombor.

 

Szendrey Zsombor edző: „Nagyon jó meccset játszottunk, Örülök annak, hogy minden játékos pályára léphetett, így mindenki hozzájárulhatott a győzelemhez pontokkal vagy jó védekezéssel”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György