Nagy csaták az U12-es Bajnokságban

Február 16-án hazai környezetben fogadta a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U12-es csapata a DVTK-ÉLKSK Tiszaújváros és a MEAFC Szürke Farkasok együttesét. A háromcsapatos tornáról Fejes Anita edző számolt be nekünk.

 

Ezen a hétvégén az U12-es korosztályban hazai pályán került megrendezésre az 5. forduló. A 4. forduló után a csapatokat alsó- és felsőházra osztották. Sajnos a fiúk pont lecsúsztak a felsőházról, így az alsóház legelső csoportjában az ÉLKSK-Tiszaújvárossal és a MEAFC Szürke Farkasokkal kellett megmérettetnünk.

Mindkét mérkőzés végig izgalmas és szoros volt. Sajnos a lányok ellen a rengeteg kihagyott helyzet és a csapatjáték hiánya megbosszulta önmagát. A kemény, sokszor szabálytalanságokkal teli játékot megengedő játékvezetés sem könnyítette meg a dolgunkat, így hatalmas küzdelemben ugyan, de 45-52-re alulmaradtunk az ÉLKSK-Tiszaújvárossal szemben. Szerencsére a miskolci Farkasok ellen – tanulva az előző meccs hibáiból – már sokkal önzetlenebb csapatjátékkal (de még mindig sok kihagyott helyzettel) vettük fel a versenyt, és a véghajrában 59-58-as győzelmet sikerült bezsebelnünk.

Gratulálok a csapatnak! Bebizonyították, hogy egy-egy botlás után még nagyobb erőfeszítésre képesek. A higgadtság, a csapatjáték és a kemény védekezés kialakítása továbbra is a legfontosabb cél.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U12 – DVTK-ÉLKSK Tiszaújváros: 45-52.

MEAFC Szürke Farkasok – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U12: 58-59.