Nagyarányú győzelem az U18-as Bajnokságban

A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U18-as együttese a Nyíregyházi SC KA/B csapatát fogadta február 18-án. A rövid paddal érkező vendégeknek nem sok esélyt hagytak a tiszaújvárosi fiúk.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – Nyíregyházi SC KA/B: 104-60 (33-16, 22-16, 26-12, 23-16)

 

A lendületesen kezdő Phoenix már a negyedik percben tíz ponttal vezetett (18-8), és az irányítást a későbbiekben sem engedte ki a kezéből. Magabiztos játékkal 17 pontos előnyt kovácsolt össze az első negyed végére (33-16).

A második játékrészben javított védekezésén a Nyíregyháza, kevesebb pontot engedtek meg a házigazdáknak, a Tisza-partiak előnye azonban így is növekedett. A szünetre már nehezen behozható, 22 pontos vezetéssel vonult az öltözőbe a Phoenix (55-32).

Bár az eredmény ezt kevéssé mutatja, a félidő után fontos változások történtek a játékban. Benőcs Viktor edző ettől kezdve teljes sorokat cserélt – lehetőséget adva így minden játékosának a szereplésre. A fiúk nem okoztak csalódást, hiszen ez a taktika is az előny növekedését eredményezte: a harmadik negyed végén már 81-44-es állást mutatott az eredményjelző.

A záró etapban mintha egy kicsit kiengedtek volna a tiszaújvárosiak. Lazult a védekezés, a kevés cserével rendelkező, fáradt vendégek azonban már nem tudták kihasználni az ebben rejlő lehetőségeket. Végeredményként lehengerlő, 44 pontos hazai győzelem született.

 

Benőcs Viktor edző: „A Nyíregyházi SC B csapatát fogadtuk ezen a mérkőzésen. Hét fővel tudtak elutazni hozzánk, mert öten megbetegedtek náluk. Nagy különbség született a két csapat között – köszönhetően a gyorsan megszerzett labdáknak és az azokra épülő gyors indításoknak. Bár győztünk, nem játszottunk kellő pontossággal. Sok eladott labdánk volt, és ezen javítanunk kell a szerdai mérkőzésig, hiszen egy erősebb csapat érkezik majd hozzánk – ugyancsak Nyíregyházáról. Annak ellenére, hogy a csapatból hárman sítáborban voltak a múlt héten, és érződött az edzések hiánya, sikerült magunk mögé utasítani ellenfelünket. Készülünk a szerdai mérkőzésre”.

Kerényi György