Az U18 újabb lehengerlő győzelme!

A Junior Bajnokság legutóbbi fordulójában, február 20-án a Nyíregyházi Kék Cápák együttesét fogadta a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U18-as gárdája. A két nappal korábbi, negyvennégy pontos siker után megmaradt a lendület, és ez a találkozó is nagyarányú győzelmet hozott.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – Nyíregyházi Kék Cápák: 124-35 (35-16, 31-8, 33-7, 25-4)

 

Csak az első negyedben tudta valamelyest tartani a lépést a Nyíregyháza a keményen játszó Phoenixszel szemben. Az első negyed még behozható, 19 pontos tiszaújvárosi előnnyel zárult (35-16).

A második etapban folytatódtak a hazai rohamok, és a Phoenix pontjaira alig-alig érkezett válasz a vendégek részéről. A félidőre kialakuló részeredmény már gyakorlatilag eldöntötté tette a mérkőzést (66-29).

A szünet lehetőséget adott arra, hogy a vendégek rendezzék soraikat, annak a veszélye is fennállt, hogy a tiszaújvárosi fiúkat esetleg bajba sodorja a túlzott magabiztosság, ám egyik eshetőség sem valósult meg. A Nyíregyháza nem tudott erősíteni teljesítményén, és a Phoenix játéka sem vált lazábbá vagy dekoncentrálttá. Az első félidő lendülete vitte tovább a fiúkat, folyamatos nyomás alatt tartották a nyíregyházi palánkot, eközben a vendégek oldalán a pontatlanságok kezdtek megszaporodni. A harmadik negyedet ismét jelentős arányban, 26 ponttal nyerte meg a Tiszaújváros, így a záró etapra már 99-31-es állással fordulhattak rá a csapatok.

A negyedik játékrész sem hozott változást a mérkőzés képében. A két nappal korábbi találkozóval szemben most az utolsó percig jól működött a Phoenix védekezése, ennek köszönhetően mindössze négy pontig juthattak el a vendégek, míg a Tiszaújváros 25 egységet szerzett a korábbi 99 mellé (124-35).

 

Benőcs Viktor edző: „A Nyíregyházi Blue Sharks csapatát fogadtuk a szerdai mérkőzésünkön. A hétfői találkozó után igen jól összeszedtük magunkat, hiszen az első perctől kezdve kőkemény védekezést mutattunk be, emellett pedig támadásainkkal is folyamatos nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Sikerült már az elején olyan fölényt kiharcolnunk, amely magabiztosságot adott nekünk a lefújásig. A mérkőzést tehát végig uraltuk, nem adtunk esélyt az ellenfélnek. Erős védekezésünk hamar kimerítette a vendégeket, egyre több lett náluk a pontatlan passz, ebből pedig rengeteg eladott labda született. Ezeket mi sikeresen összeszedtük, és sok kosarat dobhattunk az ilyen helyzetekből. Hál’ Istennek minden játékosomat pályára küldhettem – ugyanúgy, ahogy az előző mérkőzésen –, és a cserék is magabiztos játékkal járultak hozzá a győzelemhez. A Nyíregyházi Blue Sharks csapata ellen ezelőtt kétszer léptünk pályára, mindkét alkalommal nagyon szoros mérkőzést játszottunk. Most nagyon könnyen magunk mögé utasítottuk őket”.

Kerényi György