Nagyon fontos győzelem Székesfehérváron!

A Bajnokság 20. fordulójában, február 24-én a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK csapata az Alba Fehérvár otthonában lépett pályára. A jól szervezett, igazi csapatjátékkal küzdő Phoenix fölényes győzelemmel tért haza Székesfehérvárról.

Alba Fehérvár – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 62-92 (18-23, 14-22, 19-26, 11-21)

 

Fehérvári pontszerzéssel kezdődött a találkozó, de az első percek hazai fölénye nem tarthatott sokáig. Az első negyed nagy részében kiegyenlített párharc folyt, és a végjátékban a vendégek együttesének sikerült öt ponttal ellépnie ellenfelétől (18-23).

A második játékrészben már egyértelműen a Tiszaújváros akarata érvényesült. Már a második percben tízpontos volt a különbség a két csapat között, és bár ezt a hátrányt még enyhíteni tudta a Fehérvár (25-28 a negyedik percben), a borsodiak ritmusváltása végül tíz pont fölé emelte a vendégelőnyt (32-45).

A szünet után számítani lehetett a fejér megyeiek feltámadására, ám a Tiszaújváros lendülete megmaradt, és nem engedte ki a kezéből a kezdeményezést. A borsodiak kezdték jobban a második félidőt, s az etap derekán már húsz pont fölé emelték előnyüket (37-58). Ez a különbség jellemezte aztán a negyed további perceit is; az utolsó játékrészre 51-71-es állással fordultak rá a csapatok.

A záró etapban sem lanyhultak a tiszaújvárosi rohamok, Szendrey edző alakulata semmit sem bízott a véletlenre. A különbség fokozatosan növekedett a két csapat között, és bár a Fehérvár az utolsó pillanatig küzdött, a Phoenix harmincpontos sikert könyvelhetett el a mérkőzés végén (62-92).

A remek összjátékot mutatja, hogy a tiszaújvárosi fiúk 24 gólpasszal segítették egymást a pontszerzésben, aminek meg is lett az eredménye. Jaywuan Hill kiemelkedő, 42 pontos dobóteljesítménye mellé 6 lepattanót, 3 szerzett labdát, 6 kiharcolt faultot és 2 adott blokkot gyűjtött még össze. Szorgalmasan dobta a kosarakat Kiss Balázs (16 pont, 7 lepattanó, 6 szerzett labda, 7 assziszt, 4 kiharcolt fault), Pongrácz Gergely (11/6 pont, 6 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 assziszt, 3 kiharcolt fault) és Kovács Zoltán is (11/3 pont, 2 lepattanó, 1 kiharcolt fault). Természetesen a csapat minden tagja jó játékkal járult hozzá a győzelemhez, és reméljük, a későbbiekre is megmarad a lendület.

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Kiss Balázs (16), Gáspár Balázs (3), Szabó Norbert (5), Jaywuan Hill (42), Szilasi Bence (-). Csere: Jónás Bence (1), Pöstényi Zoltán (3), Taskó István (-), Szabó Dániel (-), Pongrácz Gergely (11/6), Kovács Zoltán (11/3), Molnár Bence (-). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

 

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Egy nagyon szimpatikus, de nagyon fiatal csapat ellen léptünk pályára. Hál’ Istennek ki tudtuk használni az erősségeinket, ami a nagy különbségű végeredményt is biztosította. Meg tudtuk tartani negyven percen keresztül a lendületünket, nem voltak hullámvölgyeink, és csapatként sikerült ezt a jó végeredményt kialakítanunk. Gyarapítottunk idegenbeli győzelmeink számát, és megpróbálunk kedden itthon is sikert elérni”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György