Erős ellenféllel találkozott az U16

A Kadett Bajnokság legutóbbi fordulójában, március 1-jén a Nyíregyházi KA/A csapatát fogadták a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U16-os fiai. A jó szerkezetű szabolcsi csapattal ezen a mérkőzésen nem tudta tartani a lépést a tiszaújvárosi gárda.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16 – Nyíregyházi KA/A: 48-97

A vendégek gyorsan előnyhöz jutottak a találkozón, és percről percre növelték előnyüket. A tiszaújvárosi fiúk mindent beleadva küzdöttek, ennek ellenére már a félidőben 25-46-os állást mutatott az eredményjelző.

A jelentős, 21 pontos hátrányt a szünet után sem sikerült ledolgozni. A nyíregyháziak lendülete nem tört meg, és előnyüket megduplázva fejezték be a mérkőzést (48-97).

Benőcs Tibor edző: „A Kadett Bajnokság folytatásában újra a Nyíregyháza KA/A csapatával találkoztunk. A mérkőzés előtt összehívtam az öltözőben a fiúkat, és az eddigi két meccs tapasztalatai alapján – mindkét alkalommal kikaptunk ettől a csapattól – levontam számukra a következtetéseket, elmondtam, mire vigyázzunk. Az egyik legfontosabb kérésem az volt, hogy ne adjunk el labdát, mert ebből a hibából kaptuk a legtöbb pontot korábban is. Sajnos továbbra is elkövettük ugyanezeket a hibákat. Sok labdát eladtunk, és az ellenfél ezekben a helyzetekben nagyon könnyű kosarakat szerzett. Ez volt az egyik oka mai vereségünknek. A másik az volt, hogy az ellenfél már a zónánkat is jól tudta támadni, kintről is többször betalált. Ehhez tudni kell, hogy ennek a nyíregyházi csapatnak rendkívül optimális a szerkezete: vannak nagyon jó, magas belső emberei, és vannak nagyon rugalmas, jól dobó külső emberei. Egy ilyen szerkezetű együttes ellen nagyon nehéz védekezni – főleg úgy, hogy nálunk még nagyon sok az olyan játékos, aki fiatalnak számít korosztályon belül. Mindezek ellenére nem vallottunk szégyent. A találkozó végéhez közeledve már mindenki pályára léphetett a csapatunkból, hiszen akkor már tudtuk, hogy nem nyerhetünk, így pedig mindenki szerezhetett meccstapasztalatot. Így alakult ki a mintegy negyvenpontos vereség, ami azért lehetett volna szorosabb is”.

Kerényi György