Az évértékelés és az elismerések estéje

Lezajlott a Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub évzáró rendezvénye. A március 1-jei eseményre az egyesületi tagokon és a játékosokon kívül eljött Bráz György polgármester úr, Hok Csaba és Molnár István képviselő urak, valamint korosztályos játékosaink szülei közül is sokan megtisztelték jelenlétükkel programunkat.

A rendezvényt megnyitó beszédében Ducsai Zoltán elnök úr elmondta, hogy hosszú évek hagyománya már a Phoenix évzáró összejövetele, amely nem csupán protokolláris és szakmai jellege miatt fontos, hiszen kötetlen beszélgetésekre, új barátságok megszületésére is alkalmat ad. Kiemelte annak a kérdésnek a fontosságát – jó tanácsokkal ellátva egyúttal játékosainkat –, hogy más sportokhoz hasonlóan a kosárlabdában sem elegendő a tehetség a legjobb eredmények eléréséhez, társulnia kell hozzá a szorgalomnak és a kitartásnak is. Ugyancsak lényeges az életkörülmények által meghatározott, biztonságot és motivációt adó háttér, amit fiatal korban mindenekelőtt a szülői ház tud biztosítani. Itt ragadta meg Ducsai Zoltán az alkalmat arra, hogy köszönetet mondjon korosztályos játékosaink szüleinek azért a sok időért és energiáért, amellyel gyermekük sporttevékenységét támogatják hosszú idő óta. A gyermekek rendszeres sporttevékenysége önmagában is nagyon fontos eredménynek tekinthető, de a tehetség és a szorgalom függvényében sokan eljuthatnak akár magasabb szintekre is a kosárlabdasport területén.

A továbbiakban az edzők hivatalos beszámolói következtek. A 2018 folyamán elvégzett munkáról, az elért eredményekről tájékoztatta a jelenlévőket Benőcs Viktor (U18), Hok Csaba (előkészítő), Szabó Dániel (U11), Fejes Anita (U12), Benőcs Dávid (U14), Benőcs Tibor (U16) és Szendrey Zsombor (U20, NB 1 B-s csapat).

A szakma perceit követően hangzottak el Bráz György polgármester úr gondolatai, aki maga is fontos szerepet töltött be a klub létrejöttében és korábbi életében. A kosárlabdasporthoz kötődő személyes emlékek felidézése után polgármester úr elismerően szólt a 2018-as eredményekről, majd hangsúlyozottan foglalkozott a felnőtt, NB 1 B-s csapat tevékenységével. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Nemzeti Bajnokságban és más megmérettetések során nyújtott teljesítmény meghatározó az egyesület egésze számára, példaértékű a fiatalok szemében, felnőtt játékosaink felelőssége tehát nem csekély a tiszaújvárosi kosárlabdasport jövőjének alakításában.

A beszédek és beszámolók elhangzása után a személyes elismerések átadására került sor. A 2018-as évben kiemelkedő teljesítményt felmutató játékosok vehettek át oklevelet, jutalomkönyvet Bráz Györgytől, Tiszaújváros polgármesterétől és Ducsai Zoltántól, a Tiszaújvárosi Phoenix Kosárlabda Klub elnökétől. Az alábbiakban az edzők értékeléseit olvashatjuk az elismerésben részesülő játékosokról.

 

Gáspár Balázs

A Phoenix-család egyik legponterősebb húzóembere. Jól érzi magát az egyesületnél, örül annak, hogy itt ki tudja bontakoztatni képességét, amivel többször is győztes mérkőzésre vezette már csapatát. Egyre többet akar tanulni, szeretne feljebb kerülni azon a bizonyos létrán, tudja, hogy csak akkor érheti ezt el, ha maximális teljesítményt nyújt minden edzésen, mérkőzésen. Igazi csapatember, az öltözőn kívül is megtalálja a közös hangot társaival. Magabiztos jelenléte pozitív erőt ad társainak is.

 

Jónás Bence

A Phoenix Kosárlabda Klub U20-as csapatának kiemelkedő, kihagyhatatlan tagja. Folyamatosan fejleszti magát, mindig jobb és jobb akar lenni. Szereti a kemény munkát, mert csak így tud előrébb lépni. Alázatosan készül minden mérkőzésre, igyekszik úgy beosztani az idejét, hogy a jó tanulmányai mellett a kosárlabda álljon az első helyen. Megfelelő munkamorálja és játékintelligenciája odáig vezette, hogy idén a felnőtt csapat keretébe is meghívást kapott. Egyre több játékpercet kapva  bizonyítja  edzőjének  és  szüleinek,                                                                                     hogy nem hiába kapott bizalmat.

 

Illés Gábor

A Phoenix-csapat U20-as játékosa. Egyik legkitartóbb sportolója az egyesületnek. Nagy munkabírással rendelkezik, rengeteg plusz időt használ arra, hogy jobb legyen. Folyamatosan kérdezi edzőjét, hogy miben legyen jobb, mit kell kijavítania. Ez a hozzáállása vitte őt előre a csapatban, lett jobb játékos és előzött meg társakat tudásban.

 

 

Eremiás Kristóf

Három éve kezdte a kosárlabdázást, nagyon gyorsan fejlődik alázatos munkájának és akaratának köszönhetően. A csapat meghatározó játékosa. Edzéseken, mérkőzéseken mindig a maximumot teljesíti. A gyakorlatok közben saját hibáit folyamatosan javítja. Mérkőzéseken vezéregyéniség. Az U18-as és U20-as csapat tagja.

 

Berta Bence

A Phoenix Kosárlabda Klub juniorcsapatának legjobb játékosa, lenyűgözően bánik a labdával. Hárompontos és középtávoli dobásai egyaránt pontosak, precíz kivitelezésűek. Ezt sok egyéni, kitartó gyakorlással érte el. Az edzésmunkája példamutató, csapattársaival való kapcsolata kitűnő. Amennyiben fejlődése ilyen ütemben halad, meghatározó játékos válhat belőle magasabb szinten is.

 

Bélteczki Balázs

Balázs hosszú évek óta a Phoenix Kosárlabda Klub játékosa. Mindig szorgalmasan jár edzésekre, mérkőzésekre, ennek gyümölcseként az idei szezonban már a kadettcsapat stabil kezdőembere, és a juniorok között is szerepet kap már. Ha továbbra is ilyen ütemben fejlődik, számíthatunk rá későbbiekben a felnőttcsapatban is.

 

 

Ferencz Krisztofer

A legkisebb, kenguruosztály óta erősíti a Phoenix KK nagy családját. Tehetsége és tudása mindig is kiemelkedő volt, viszont az idei évben már szorgalma is párosult ezekhez az adottságokhoz – ezért igazi húzóemberré lépett elő a kadettcsapatban. Minden esélye megvan arra, hogy később magasabb szinten játszhasson.

 

Fedor Szabolcs

Szabi korosztályának az egyik legrégebbi motorosa, fiatal kora ellenére nagyon tapasztalt és megbízható játékos. Erőssége a védekezés, de támadásban is egyre többször veszélyes az ellenfél gyűrűjére. Mindez köszönhető hatalmas fejlődési vágyának. Hatalmas szíve hajtja előre, hozzáállása mindenki számára példaértékű lehet.

 

 

Czimer Adrián

Lelkesedésének köszönhetően stabil játékossá nőtte ki magát a csapatban. Szinte egy edzésről sem hiányzik, rá mindig lehet számítani. Ha ilyen mértékben fog fejlődni a továbbiakban is, akkor pár éven belül akár a felnőttcsapatba is bekerülhet.

 

 

 

Tarjányi Áron

Igen tehetséges játékos, aki játéktudásának köszönhetően az U11-es és az U12-es korosztályban is meghatározó. Lelkes, kitartó és szorgalmas, ennek köszönhetően fejlődése szembetűnő. A csapat egyik legponterősebb játékosa. Személyisége nyitott, barátságos, a sportág iránt alázatos. Célja, hogy NB 1-es kosárlabdázó legyen.

 

 

Járai Krisztián

Az U12-es csapat legszembetűnőbben és legtöbbet fejlődött, egyre ponterősebb játékosa. Szorgalmának köszönhetően egyre gyorsabban zárkózik fel a csapat húzóembereihez. Kitartása és szorgalma eredményes játékossá teheti.

 

 

 

Farkas Kristóf

Kristóf minden edzésen és minden meccsen a maximumot teljesíti. Példaértékű a szorgalma és a fegyelme. Nemcsak a ponterőssége miatt kiváló játékos, hiszen védekezésben is az egyik legjobb. Társai szerencsés helyzetben vannak, mivel remek passzaival ki tudja őket szolgálni, egy olyan játékos, akit minden edző a csapatában szeretne tudni.

 

 

Farkas Balázs

Balázs egy energiabomba. Az utolsó pillanatig küzd ugyanolyan elánnal és akarattal, mintha csak a meccs első percei lennének. Kifejezetten jó támadójátéka révén sok ponttal segíti a csapatát, viszont védekezésben sem szeret pihenni, rá lehet bízni az ellenfél legjobb játékosát is. Az edzői utasításokat pontosan hajtja végre, de nem riad vissza akkor sem, ha egy-egy szituációban saját döntést kell hoznia.

 

 

Szabó Norbert – a „Sportág legjobbja Tiszaújvárosban”

Felnőttcsapatunk tősgyökeres tagja. Jelenlétével, játéktudásával mindig új színt, új lendületet visz a játékba. Edzéseken igyekszik mindig maximális teljesítményt nyújtani, nem tűri a középszerűséget. Nehezen viseli, ha valaki nem ad bele mindent egy edzésen vagy mérkőzésen. Személyében az ellenfelek mindig egy kellemetlen, nehezen kiismerhető bedobót találnak magukkal szemben a pályán. Ez a tulajdonsága viszi gyakran győzelemre a Phoenix NB 1-es csapatát.

 

A rendezvény hivatalos programjának lezajlását, majd egy közös vacsorát követően baráti beszélgetésekbe merültek a résztvevők. Bízunk benne, hogy újabb sikeres esztendő vár ránk! 2019-ben is szárnyalj, Phoenix! Mozdulj, Tiszaújváros!

Kerényi György