Hatalmas küzdelem végén maradt alul a Phoenix

A Bajnokság 23. fordulójában az Óbudai Kaszások otthonában lépett pályára a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK. A tabella harmadik helyén állomásozó fővárosiakkal szemben nem volt esélytelen a tiszaújvárosi gárda, a győzelmet azonban nem sikerült kicsikarni.

Óbudai Kaszások – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 84-73 (18-20, 24-10, 17-21, 25-22)

 

Az óbudaiak kezdtek jobban, akik az első percben szinte állva hagyták vendégeiket. Az első negyed derekán már 11-3-as állást mutatott az eredményjelző, ám Szendrey edző időkérése hasznosnak bizonyult. A Phoenix fokozatos felzárkózásba kezdett, és a hetedik percben meg is született az első egyenlítés (14-14). A Kaszások ezt a fordítási kísérletet még visszaverték, ám a negyed hajrájában a Tiszaújvárosnak jött ki jobban a lépés, így 18-20-as részeredménnyel zárult az etap.

A második játékrész döntő jelentőségűnek bizonyult a meccs végkimenetele szempontjából. Az Óbuda erőteljes rohamait nehezen állták a vendégek. A megnövekedett nyomás alatt pontatlanabbá vált a borsodiak játéka, s végül jelentősen megnőtt a két csapat közti különbség (42-30).

A szünet jót tett a Tiszaújvárosnak, a csapat látványosan feljavuló játékkal vetette magát újra küzdelembe. A mérkőzés kiegyenlítetté vált, a Phoenix ismét jó formát mutatott. A harmadik negyedben sikerült tíz pont alá csökkenteni a különbséget, így megmaradhattak az esélyek az utolsó etapra (59-51).

A feszültségekkel teli záró negyedben a Phoenix mindent megpróbált, de csak megközelíteni tudta az egyenlítési lehetőséget. Az első perc lendületes rohamaival három pontra jött fel (59-56), és a későbbiekben is újra és újra megszorongatta a házigazdákat, akik azonban végig hozni tudták koncentrált játékukat, és a hajrában ismét tíz pont fölé tornázták előnyüket (84-73).

A mérkőzés legjobbja egyértelműen a tripla-duplázó Jaywuan Hill volt, aki 32 pontot, 14 lepattanót, 2 asszisztot, 11 kiharcolt faultot és 2 blokkot tudott felmutatni a találkozó végén. Gáspár Balázs (15 pont, 6 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 assziszt, 3 kiharcolt fault, 1 blokk) és Pongrácz Gergely (10/6 pont, 2 lepattanó, 1 szerzett labda, 2 assziszt, 1 kiharcolt fault) követik őt a statisztikában, de a csapat egészéről elmondható, hogy keményen és jól küzdött ezen a mérkőzésen. A vereség sajnálatos, de nem kell szégyenkezniük a fiúknak.

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Kiss Balázs (3), Gáspár Balázs (15), Jaywuan Hill (32), Pongrácz Gergely (10/6), Szilasi Bence (4). Csere: Berta Bence (-), Jónás Bence (-), Pöstényi Zoltán (-), Taskó István (-), Szabó Dániel (-), Kovács Zoltán (2), Molnár Bence (7/3). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György