Nem sikerült az U20-as bravúr

Az U20-as Bajnokság 23. fordulójában, március 9-én a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U20-as csapata az éllovas otthonában lépett pályára. Az Óbudai Kaszások fiataljai ezúttal is kemény ellenfélnek bizonyultak.

Óbudai Kaszások U20 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: 105-69 (37-17, 23-12, 28-29, 17-11)

 

Kiegyenlítetten indult a mérkőzés, az első negyed közepétől kezdve azonban egyre inkább eltávolodott a házigazdák csapata. A Kaszások ritmusváltása rendkívül hatékonynak bizonyult, és már az első etapban meghatározó, húszpontos hátrányba került a Phoenix (37-17).

A második etap biztatóan kezdődött, a negyedik percben már csak 15 pont volt a különbség, ám a továbbiakban ismét a vendéglátók ragadták magukhoz az irányítást, és újabb egységekkel növelték előnyüket (60-29).

A szünet után a mintegy harmincpontos hátrány ledolgozásának heroikus feladatát kellett magára vállalnia a tiszaújvárosi gárdának. A szívük a helyén volt a fiúknak, ezt mutatja, hogy be is dobtak 29 pontot az óbudai kosárba, azonban az ellentámadások is hatékonynak bizonyultak. Végül mindössze az erőviszonyokat sikerült kiegyenlíteni a harmadik negyedben, és a különbség lényegében nem változott (55-58).

A záró etapra már gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, ennek ellenére a negyed nagy részében hasonló teljesítményt mutattak a tiszaújvárosi fiók, mint házigazdáik: az Óbuda csak a mérkőzés hajrájában tudta megnövelni addigi előnyét. A második félidőben határozottan feljavuló játékot mutatott a Phoenix, a nagyarányú vereséget azonban sajnos így sem tudta megakadályozni (105-69).

Ezen a nehéz meccsen is jó formában kosarazott Szilasi Bence (17/6 pont, 8 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 assziszt, 1 kiharcolt fault), Molnár Bence (15/6 pont, 6 lepattanó, 4 assziszt, 1 kiharcolt fault), és elérte a tíz pontot Jónás Bence is (10 pont, 5 lepattanó, 5 assziszt, 3 kiharcolt fault).

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Jónás Bence (10), Szilasi Bence (17/6), Eremiás Kristóf (7), Molnár Bence (15/6), Taskó István (8). Csere: Illés Gábor (-), Katlan Roland (-), Balogh Ákos (-), Lenke Balázs (2), Berta Bence (4), Gulyás Kristóf (2), Orosz Zoltán (4). Edző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György