Remek játékkal fejezte be a Phoenix az alapszakaszt

Az alapszakasz utolsó fordulójában, március 29-én a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK a DEAC U23 csapatát fogadta haza környezetben. A hiányos legénységgel érkező ellenféllel szemben a hazai gárda végig uralni tudta a gyors iramú mérkőzést.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – DEAC U23: 78-51 (21-13, 18-15, 27-8, 12-15)

 

Kiegyenlítetten indult a mérkőzés, a csapatok percekig fej fej mellett haladtak. Az etap második felében azonban a Phoenix parádés rohamokkal növelte meg a két együttes közötti különbséget, és 21-13-as vezetést alakított ki a tizedik perc végére.

A második játékrészben folytatódtak az erőteljes hazai támadások, és a negyed közepén már tizennyolc pont volt a Phoenix előnye (33-15). A Debrecen azonban ekkor egészpályás letámadásra váltott, és a gyors fiatalok sikerrel akasztottak meg több tiszaújvárosi rohamot is. A hazai előny ebben a negyedben csupán három ponttal növekedhetett (39-28).

A szünet alkalmat adott arra, hogy Szendrey edző ismét lendületbe hozza csapatát, így a harmadik negyedben egy szinte megállíthatatlan Phoenixet láthattunk a pályán. Gyorsan nőtt a hazai előny, a hetedik percben már 32 pont volt az ellenfelek közötti különbség (63-31). Ebből a DEAC le tudott ugyan faragni valamennyit, de a záró etapra így is 66-36-os állással fordultak rá a csapatok.

A negyedik játékrészben állandósult a 30 pont körüli különbség, a biztos vezetés tudatában pedig Szendrey edző lehetőséget adhatott legfiatalabb játékosainak is a szereplésre. A hatodik perctől három fiatal (Jónás, Berta, Taskó) pattogtatta a labdát Pöstényi és Gáspár mellett, az utolsó két percet pedig már a Jónás-Berta-Taskó-Szilasi-Molnár ötös játszotta végig. Az ifjak nem okoztak csalódást, hiszen megőrizték a Phoenix előnyét, és a Tiszaújváros magabiztos győzelmet arathatott (78-51).

Jaywuan Hill ismét remekelt (29 pont, 9 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 assziszt, 4 kiharcolt fault, 1 blokk), de kiváló formát mutatott Kovács Zoltán (11 pont, 7 lepattanó, 1 szerzett labda, 5 assziszt, 3 kiharcolt fault) és a dupla-duplázó Gáspár Balázs is (10 pont, 12 lepattanó, 4 szerzett labda, 7 assziszt, 3 kiharcolt fault, 1 blokk). Mindenkinek jár azonban az elismerés a kiváló csapatjátékért, a végig kitartó koncentrációért, ami látványos és eredményes kosárlabdát eredményezett ezen a napon.

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Gáspár Balázs, (10), Jaywuan Hill (29), Pongrácz Gergely (9/6), Szilasi Bence (3/3), Kovács Zoltán (11). Csere: Berta Bence (3/3), Jónás Bence (-), Pöstényi Zoltán (4), Kiss Balázs (5/3), Taskó István (1), Szabó Dániel (1), Molnár Bence (2). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

 

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Lezártuk az alapszakaszt – hál’ Istennek egy nagyon szép győzelemmel. Tisztában vagyunk azzal, hogy ellenfelünk nem teljes csapattal jött el, de ettől függetlenül örülünk a győzelemnek; ezzel megvan a kilencedik helyünk. Annak is örülünk, hogy mindenki pályára tudott lépni, és egy ember kivételével mindenki pontot is dobott. Úgy érzem, mindenki igyekezett a maximális teljesítményt kihozni magából. Várjuk az elkövetkező mérkőzéseket, a DEAC-nak pedig sok sikert kívánok az U20-as Bajnoksághoz és a rájátszáshoz”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György