Erős ellenfelekkel küzdött meg az U12

A Gyermek Bajnokság hetedik fordulójában, március 31-én a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U12-es csapata hazai környezetben fogadta az Egri Kék Oroszlánok és a DVTK-ÉLKSK Tiszaújváros együttesét. Az erős ellenfelekkel szemben ezúttal nem sikerült győzelmet aratni.

Egri Kék Oroszlánok – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U12: 68-44

 

A jól sikerült első negyed végén még vezetett a Phoenix az Oroszlánokkal szemben, ám a második játékrészben már érződött az egriek erősödő lendülete. A félidőben már egyenlő volt az állás (28-28). A harmadik etapban fokozódott a vendégek nyomása, és gyorsan növekedett a Tiszaújváros lemaradása. A záró játékrészre közel húszpontos hátránnyal fordult rá a Phoenix (52-35), a negyedik negyedben pedig az igyekezet már sajnos pontatlansággal társult, így a nagy csatát nem sikerült győzelemmel zárni (68-44).

 

 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U12 – DVTK-ÉLKSK Tiszaújváros: 41-76

 

Az Egerrel szemben mindkét csapat hatalmas, de sikertelen küzdelmet folytatott nem sokkal korábban, és úgy tűnt, a DVTK-s lányok tudták gyorsabban feldolgozni a fiaskó emlékét. A jobban koncentráló piros mezesek már az első negyedben tizenkét pontos előnyt kovácsoltak össze a Phoenixszel szemben (10-22), amit a félidőre majdnem megdupláztak (19-40). A félidő után erősödő támadójátékkal vetették magukat küzdelembe a srácok, így viszont a védekezésben szaporodtak meg a hibák. A harmadik negyed végén 33-64-es állást mutatott az eredményjelző. A phoenixes fiúk küzdeni tudását dicséri, hogy a nagy hátrány ellenére a záró etapot is keményen végigharcolták, a biztos vezetés tudatában már nyugodtabban játszó lányokhoz azonban nem tudtak közelebb kerülni (41-76).

 

Fejes Anita edző: „Lendületes, gyors és igazi csapatjátékkal sikerült az egriek ellen játszanunk. Az első negyedben vezettünk, majd a félidei döntetlen után az ellenfél is felébredt, és felülkerekedett csapatunkon. Amilyen bravúrosan kezdtünk az Egerrel szemben, olyan ötlettelenül játszottunk a lányok ellen, a védekezésünk szétesett, a támadásaink nem voltak eredményesek, így sajnos elég nagy vereséget szenvedtünk”.

Kerényi György