Előkelő helyezések a B33-as tornákon

Mozgalmas volt a B33-as élet március 31-én a Phoenix számára. U18-as csapatunk tagjai a 3×3 Felnőtt Férfi Bajnokság, U16-os fiaink a B33 Kosárlabda Diákolimpia aktuális fordulóján pattogtatták a labdát. Mindkét tornára ezen a napon került sor a miskolci Egyetemi Körcsarnokban.

A felnőttek között az U18-as fiúk első helyezést értek el, a diákolimpiai fordulón pedig minimális, egypontos lemaradással szorultak a második helyre az U16-osok. A tornákról Magyar László edző számolt be nekünk.

 

„A B33 Kosárlabda Diákolimpián és a 3×3 Felnőtt Férfi Bajnokságon vettünk részt vasárnap. A felnőtt korosztályban egy U18-as csapattal, az U16-os korosztályban pedig egy U16-os együttessel képviseltettük magunkat. A felnőtt kategóriában U18-as csapatunk első helyezést ért el, U16-os csapatunk pedig hét másik együttes között a második helyen végzett. Jól szolgálta a srácok felkészülését ez a torna, hiszen a B33 lényege az, hogy minél gyorsabban próbáljunk meg kosarat szerezni, így eléggé lendületes és iramos kosárlabdát foglal magában. Mindenképpen hasznosnak ítéltük meg tehát a részvételt a játékosok fejlődésének szempontjából is, és amennyiben lesz rá lehetőségünk, a további fordulókban is képviseltetjük majd magunkat.”

Kerényi György