Győztes meccsel zárta az idényt az U16

A Kadett Bajnokság utolsó fordulójában U16-os csapatunk Hajdúböszörményben vendégeskedett. A május 13-án lejátszott mérkőzésen egy percig sem forgott veszélyben a tiszaújvárosi győzelem annak ellenére, hogy a Phoenix viszonylag rövid paddal érkezett meg a találkozóra.

Hajdúböszörményi TE U16 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16: 53-87 (8-32, 13-23, 19-9, 13-23)

 

Nagy lendülettel indította a Phoenix a mérkőzést. Az első negyed derekára máris meghatározó, 5-19-es vezetést harcolt ki, és a játékrész végéig további 13 pontot gyűjtött össze (8-32).

A második etapban folytatódtak a tiszaújvárosi rohamok, de ekkor már a hajdúságiak is kezdtek magukra találni. Hiába kezdett azonban pontosabbá válni a hazai játék, a különbség továbbra is nőtt a két gárda között (21-55).

Úgy tűnt, hogy a szünet és a biztos vezetés tudata kissé kényelmessé tette a tiszaújvárosi fiatalokat. A harmadik negyedben a Hajdúböszörmény akarata érvényesült, és a vendéglátók szívós munkával ugyan, de tíz ponttal közelebb kerülhettek ellenfelükhöz (40-64).

A Phoenix számára továbbra is meghatározó volt az előny, Benőcs Tibor edző azonban semmit sem akart a véletlenre bízni. Felrázta a csapatot, így ismét a Tiszaújváros vált a találkozó irányítójává. A záró etapban újra az első félidő Phoenixét láthattuk a pályán; fiaink lehengerlő sikert arattak (53-87).

 

Benőcs Tibor edző: „Nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl, a Hajdúböszörmény elleni előző találkozónkon nem volt ilyen ötletes a játékunk. Úgy gondolom, hogy most teljesen más felfogásban jöttek ki a fiúk a pályára, ami látszott is az első negyeden, hiszen már ekkor – de legalábbis az első félidőben – gyakorlatilag eldöntöttük a mérkőzést. Nagyon szépen mentek a passzok, jó volt a védekezés; amikor zónára váltottunk, az is működött, az emberfogás is működött – összességében úgy gondolom, hogy ez a meccs méltó volt az év lezárásához”.

Kerényi György