Szoros mérkőzésen maradt alul U20-as alakulatunk

Az U20-as Bajnokság negyedik fordulójában a Ceglédi KE csapatát fogadták a Phoenix fiataljai. Az október 12-ei találkozó szoros végjátékkal záródott, de sajnos nem hazai győzelem született.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Ceglédi KE U20: 67-72 (21-25, 10-20, 13-6, 23-21)

.

A kiegyenlített és gólokban gazdag játékot hozott az első negyed. Egyik csapat sem tudott elszakadni ellenfelétől, csupán az utolsó két percben láthattunk erősödő ceglédi fölényt (21-25).

A vendégek a második etapra is átmentették lendületüket, ami fokozatosan növekvő hátrányt eredményezett a Phoenix számára. A Tiszaújvárosnak nem sikerült felvennie az ellenfél ritmusát, így a mérkőzés derekára 14 pontos lemaradásba került (31-45).

A szünet jót tett a hazai játéknak. Szilasi és Molnár vezérletével néhány perc alatt hat pontra zárkózott fel a Tiszaújváros (39-45), és bár az egyenlítési kísérletet sikerült visszavernie a Ceglédnek, a harmadik negyed már egyértelmű Phoenix-fölényt mutatott (44-51).

A záró etap első felében úgy tűnt, hogy befoghatja a Phoenix a Ceglédet, hiszen többször is megközelítette négy pontra az ellenfelet. A vendégek azonban mindannyiszor váltani tudtak, s hiába nyerte meg a Tiszaújváros ezt a negyedet is, a győzelmet nem sikerült megszereznie (67-72).

Szilasi Bence és Molnár Bence – a találkozó két legjobb teljesítményével – kiemelkedő játékot mutatott be. Szilasi dupla-duplázott (28/6 pont, 14 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 assziszt, 5 kiharcolt fault, 3 blokk), de ennek Molnár is a közelébe került (19/3 pont, 8 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 assziszt, 6 kiharcolt fault). Mellettük jól teljesített Taskó István is 13/6 ponttal, 6 lepattanóval, 1 szerzett labdával, 1 assziszttal és 2 kiharcolt faulttal.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Drizner Gábor (-), Szilasi Bence (28/6), Balogh Ákos (7/6), Molnár Bence (19/3), Taskó István (13/6). Csere: Béltecki Balázs (-), Lenke Balázs (-), Berta Bence (-), Gulyás Kristóf (-), Orosz Zoltán (-), Eremiás Kristóf (-). Edző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor edző: „Egy nyerhető mérkőzést buktunk el. Sajnos sok volt a hiányzónk, a meccs előtti napon két meghatározó emberünk betegedett le. Ha ők itt vannak, akkor biztosan megnyerjük a találkozót. Sajnos így alakult, de azoknak a srácoknak, akik számára az U20-as Bajnokság új dolog, komoly segítséget jelenthetnek a megszerzett tapasztalatok a fejlődésben”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György