A Kaszások ellen sem sikerült javítani

A Bajnokság újabb fordulójában a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK az Óbudai Kaszások otthonában lépett pályára. Az eddig három győzelmet bezsebelő fővárosiakkal szemben nehéz mérkőzésre kellett számítani, a vereség mégis súlyosabb lett a vártnál.

Óbudai Kaszások – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 95-63 (31-21, 15-15, 25-10, 24-17)

2019. október 19. Budapest.

Játékvezetők: Szilágyi Bálint, Benedek Zoltán, Tóth Kitti

.

Az első etap nagy része biztató, kiegyenlített párharcot hozott, a csapatok szinte végig fej fej mellett haladtak. Az utolsó percben azonban mintha összeomlott volna a Phoenix védekezése, és az Óbuda villámgyors találatokkal növelte meg az addig mindössze négypontos előnyét tíz egységre (31-21).

A második játékrészben ismét a hasonló teljesítmény volt jellemző a felekre. Ezúttal nem tudott robbantani a Kaszások együttese – ám sajnos a Tiszaújváros sem. A különbség nem változott, a szünetre a korábbi, tízpontos hátrányával vonult el a Phoenix (46-36).

A pihenő idején sem sikerült rendezni a tiszaújvárosi sorokat. A korábbi lendületet csupán pár percig sikerült hozni, a harmadik negyed derekára pedig már 17 pontra nőtt a Phoenix hátránya (57-40). Ebből a kátyúból már nem sikerült a csapatnak kilábalnia, az Óbuda végleg magához ragadta a mérkőzés irányítását. A harmadik játékrész előtt már szinte behozhatatlan, 25 pontos előnyben volt a hazai gárda (71-46).

A záró etapban sikerült valamelyest erősítenie a Tiszaújvárosnak, de ez sajnos csak arra volt elegendő, hogy kevésbé nőjön a hátrány. A mérkőzés a Phoenix 32 pontos vereségével zárult (65-63).

.

Jake Martin ismét az egyik legjobbként – és ismét egy dupla-duplával – végzett a találkozón (24/6 pont, 11 lepattanó, 2 szerzett labda, 6 assziszt, 5 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Kiss Balázs (2), Lajsz Gergő (7), Szilasi Bence (-), Jake Martin (24/6), Kovács Zoltán (7/3). Csere: Pöstényi Zoltán (9/6), Tóth Viktor (-), Taskó István (-), Szabó Norbert (7), Eremiás Kristóf (-), Orliczki Bence (4), Molnár Bence (3/3). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György