Nem jött a második győzelem

A Bajnokság hetedik fordulójában a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK a Knipl Kft. Bonyhádi KSE otthonában lépett pályára. A hasonló mérleggel rendelkező, de a tabellán a Phoenix alatt elhelyezkedő tolnai együttessel szemben nem volt esélytelen a tiszaújvárosi gárda, egy idegenbeli mérkőzés azonban mindig nehéz.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 87-77 (28-21, 23-20, 24-20, 12-16)

2019. október 31. Bonyhád.

Játékvezetők: Szalai Zsolt, Kapusi Gábor, Csák Máté Károly.

.

Nehezen indult a mérkőzés a Phoenix számára. A Bonyhád nagy erőkkel támadta a tiszaújvárosi palánkot az első perctől kezdve, a válaszok pedig lassan érkeztek a vendégek oldaláról. Bár a hetedik percben sikerült egy pontra felzárkózni (15-14), végül tíz egységgel nyerte meg a Bonyhád az etapot (51-41).

A második játékrész határozottan javuló teljesítményt hozott a borsodi gárda részéről. Mind a támadásban, mind a védekezésben erősödött a Tiszaújváros. Sajnos azonban ez csak a kiegyenlített párharchoz volt elegendő: a Bonyhád ezt a negyedet is hozta, de már csak három ponttal (51-41).

A pihenőt mindkét csapat kihasználta, egyik fél sem veszített lendületéből. A Phoenix minden erejével az egyenlítésért küzdött, ám a tolnai együttes tartani, majd növelni tudta a távolságot. Még a második percben sikerült hét pontra felzárkózni (56-49), ám a továbbiakban a Bonyhád vette kezébe az irányítást, és lassan távolodni kezdett a Tiszaújvárostól. A kilencedik percre 17 egységnyire növekedett különbséget sikerült ugyan valamennyire ledolgozni, ám negyedik játékrész előtt így is 14 pontos hátránnyal kellett számolnia a Phoenixnek (75-61).

A záró etapot sem feltartott kézzel kezdte meg a Tiszaújváros, hiszen támadást támadás után vezetett. Többször is sikerült tíz ponton belülre kerülni, a Bonyhád azonban mindannyiszor ellépett ellenfelétől. Végül az utolsó etapot a Phoenix nyerte meg, de a teljes győzelemhez ez nem volt elegendő (87-77).

.

Nagyot küzdött a Phoenix, és különösen sokat tett hozzá az összteljesítményhez a most is remeklő Jake Martin, aki újabb dupla-duplával jeleskedett (29/3 pont, 15 lepattanó, 1 assziszt, 7 kiharcolt fault). Tíz pont fölé érkezett Szabó Norbert (12/3 pont, 7 lepattanó, 2 szerzett labda, 7 assziszt, 4 kiharcolt fault, 1 blokk) és Kovács Zoltán is (13/3 pont, 4 lepattanó, 2 szerzett labda, 3 assziszt, 1 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Szabó Norbert (12/3), Orliczki Bence (), Szilasi Bence (3), Jake Martin (29/3), Kovács Zoltán (13/3). Csere: Pöstényi Zoltán (3/3), Lenke Balázs (-), Eremiás Kristóf (1), Molnár Bence (-), Lajsz Gergő (6). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György