Nehéz mérkőzésen diadalmaskodott U20-as csapatunk

Az U20-as Bajnokság hetedik fordulójában, október 31-én a Bonyhádi KSE fiataljaival mérte össze erejét U20-as gárdánk. A vendégként pályára lépő tiszaújvárosi legénység fölényes első félidőt játszott, ezt azonban már kifejezetten nehéz negyedek követték.

Bonyhádi KSE U20 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: 70-77 (10-21, 16-28, 23-9, 21-19)

.

Szinte állva hagyta ellenfelét a Phoenix a mérkőzés kezdetén. A Bonyhád csak a hatodik percben kezdett ébredezni, hogy enyhítse az addigra már tizenkét pontra rúgó hátrányát (1-13). A Tiszaújváros tartotta magát, és az etapot még mindig jelentős, 10-21-es vezetéssel zárta.

A második negyedben is folytatódott a Phoenix szárnyalása. A vendéglátók az etap derekáig tudták tartani a tíz egység körüli távolságot, ekkor azonban ritmust váltott a borsodi gárda, és gyorsan távolodott ellenfelétől. A félidőre meghatározó, 23 pontos előnyt kovácsolt össze a Phoenix (26-49).

Talán a Phoenix vált túl kényelmessé a biztos vezetés tudatában, talán a Bonyhád talált remek taktikát, a harmadik etaptól mindenesetre teljesen megváltozott a játék képe. A vendéglátók szívós munkával fokozatos felzárkózásba kezdtek, most a Tiszaújváros nem találta a ritmust. A 23 pontos előny tíz perc alatt kilencre zsugorodott (49-58).

A Tiszaújváros számára létkérdés volt, hogy legalább a tíz pont körüli távolságot tartsa ellenfelével szemben, a Bonyhád lendülete azonban a záró negyedben is kitartott. A játékrész második percében már csupán két pontra volt egymástól a két együttes (58-60), ám a Phoenix nem omlott össze a nyomás alatt, és sikerült visszavernie az egyenlítési kísérletet. Lassan ismét távolodni kezdett ellenlábasától, és végül 70-77-es győzelmet aratott.

.

Többen is jól teljesítettek a Phoenix soraiban. Szilasi Bence kiváló formát mutatva dupla-duplával végzet (32/9 pont, 10 lepattanó, 6 szerzett labda, 6 kiharcolt fault), Lenke Balázs ugyancsak szépen szórta a kosarakat (17/6 pont, 7 lepattanó, 4 szerzett labda, 2 assziszt, 2 kiharcolt fault, 1 blokk), és Eremiás Kristóf is bemutatott egy dupla-duplát (12/3 pont, 10 lepattanó, 3 szerzett labda, 1 assziszt, 3 kiharcolt fault, 1 blokk).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Drizner Gábor (2), Szilasi Bence (32/9), Lenke Balázs (17/6), Eremiás Kristóf (12/3), Molnár Bence (8/3). Csere: Bélteczki Balázs (2), Balogh Ákos (-), Berta Bence (-), Gulyás Kristóf (2), Orosz Zoltán (2), Taskó István (-). Edző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György