Lehengerlő győzelmek a Kadett Bajnokságban

A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U16-os csapata két mérkőzést játszott le november 8-án a Nyíregyházi Kék Cápák együttesével szemben. A hazai környezetben megvalósuló oda- és visszavágón a Phoenix fiataljai nagy különbséggel arattak győzelmeket.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16 – Nyíregyházi Kék Cápák U16: 92-10 (20-4, 31-0, 22-0, 19-6)

Nyíregyházi Kék Cápák U16 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16: 29-82 (6-18, 12-14, 4-40, 7-10)

.

A két összecsapást Benőcs Dávid edző értékelte számunkra.

– Az első mérkőzés az összeszoktatásról szólt, hiszen két új játékosunk is van Mezőcsátról, és négy serdülőt kellett felkérnünk arra, hogy játsszanak a kadettben. Az első néhány percen érződött is az összeszokottság hiánya, sőt magát a mérkőzésszituációt is szokni kellett, hiszen ez volt az első találkozónk az idei bajnokságban. Az ellenfél szerencsére nem nehezítette meg a dolgunkat, ez az összecsapás számunkra egy az egyben a gyakorlásról szólhatott. Különböző támadási, illetve védekezési taktikákat próbálhattunk ki, és szerencsére mindenkinek tudtam elegendő játékpercet biztosítani. A végeredmény pedig önmagáért beszél.

A második mérkőzésen ismét ugyanazzal az ellenféllel küzdöttünk meg. Egy kicsit elbizakodottan kezdtük a mérkőzést, a fiúk nem azt csinálták, amit előzőleg kértem – mindenki kosarat akart dobni –, ezért az első öt perc viszonylag szoros volt. Az ezt követő fejmosás hatott, így szerencsére fokozatosan el tudtunk távolodni az ellenféltől. Két sort játszattam, külön a fiatalokat és külön a nagyokat, mert ennek a találkozónak is a gyakorlásról kellett szólnia. Szerencséra az előzőhöz hasonlóan ezen a meccsen is nagyarányú győzelmet arathattunk.

Kerényi György