Sikertelen volt a győri portya

November 14-én az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC otthonában lépett pályára a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK. Bár a legutóbbi győzelem után bíztunk a sikeres folytatásban, a jó erőkből álló győri együttessel szemben nem tudtuk kiharcolni első idegenbeli győzelmünket.

                                                                                                    Forrás: hunbasket.hu

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 93-63 (25-13, 23-12, 24-16, 21-22)

.

A Győr gyakorlatilag a mérkőzés kezdetétől fölényben játszott a Tiszaújvárossal szemben. A vendéglátók a találkozó első kosarával szerezték meg a vezetést, és azt ki sem engedték kezükből a találkozó lefújásáig. Már az első negyedben jelentős, 12 pontos hátrányba került a Phoenix (25-13).

A második etapban javuló játékot mutatott a borsodi alakulat, és kitartó munkával sikerült három pontra megközelíteni a győrieket (28-23). A negyed közepén tehát a fordítás esélye is felvillant, azonban a győriek gyors hármasokkal léptek el ismét ellenfelüktől, és a félidőre a korábbinál is nyomasztóbb hazai fölény alakult ki (48-25).

Sajnos a szünet után sem változott jelentősen a játék képe. A Phoenix derekasan küzdött, ám túl sok pontatlansággal dolgozott, így a Győr tovább növelhette a különbséget (72-41).

A záró etapban sem adta meg magát a Tiszaújváros, ezt a negyedet egy ponttal meg is tudta nyerni – ám 31 pontot kellett volna ledolgoznia, így ez a részsiker nem befolyásolhatta a végeredményt. A Phoenix sajnos ismét jelentős, harmincpontos vereséggel hagyta el a pályát (93-63).

.

Jake Martin sérülése miatt nem vehetett részt a mérkőzésen. A csapatból hárman érkeztek tíz pont fölé: Lajsz Gergely (11 pont, 6 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 assziszt, 1 kiharcolt fault, 2 blokk), Lenke Balázs (12/6 pont, 1 lepattanó, 1 assziszt) és Szilasi Bence (11/9 pont, 1 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Pöstényi Zoltán (6/6), Kiss Balázs (-), Szilasi Bence (11/9), Kovács Zoltán (4), Lajsz Gergely (11). Csere: Lenke Balázs (12/6), Taskó István (-), Szabó Norbert (4), Eremiás Kristóf (2), Orliczki Bence (6), Molnár Bence (7/6). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Csak gratulálni tudok az ellenfélnek, nagyon jól játszottak, nagyon jól védekeztek, amit mi nem tudtunk kihasználni. Emellett az üres dobásaink sem sikerültek olyan jól, ez meg is pecsételte a sorsunkat. Csak az ellenfelet tudom magasztalni, ez az ő napjuk volt, mi meg hoztuk az idegenbeli katasztrofális formánkat”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György