Kemény mérkőzésen maradt alul az U20

Az U20-as Bajnokság legutóbbi fordulójában az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC U20 együttesével szemben vette fel a küzdelmet a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U20-as alakulata. A november 14-én lejátszott, idegenbeli mérkőzésen nem volt esélytelen a tiszaújvárosi gárda, ezúttal mégsem sikerült győztesen elhagyni a pályát.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC U20 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: 109-91 (30-24, 30-29, 24-18, 25-20)

.

Jórészt kiegyenlített küzdelem folyt a pontgazdag első negyedben. Bár a győriek többször voltak előnyben, mint vendégeik, csak az utolsó percben sikerült komolyabb előnyre szert tenniük (30-24).

A második negyed nyitányaként Szilasi hármasával máris a nyomába lendült ellenfelének a Phoenix (30-27), ám a Győr sikeresen visszaverte az egyenlítési kísérletet. A játékrészben végig ehhez hasonló képet mutatott a mérkőzés: a Tiszaújváros szívósan küzdött az egyenlítésért, többször eljutott a mindössze kétpontos lemaradásig is, a vendéglátók azonban mindannyiszor megtalálták az ellenszert a harcos borsodiakkal szemben (60-53).

A szünetben mindkét csapat eleget pihent ahhoz, hogy ne csökkenjen az összecsapás hevessége. Erős negyed volt a harmadik is, de egy kicsit már megint a Győrnek jött ki jobban a lépés. A játékrész nagy része alatt tíz pont körül stabilizálódott a különbség, végül a házigazdák növelni is tudták előnyüket (84-71).

A tizenhárom pontos különbség talán ledolgozható lett volna egy negyed alatt, de a vendégek oldalán megszaporodó pontatlanságok sajnos a dunántúliak malmára hajtották a vizet. Küzdelemben nem volt hiány, ennek ellenére a hazai együttes akarata érvényesült a pályán. A különbség fokozatosan nőtt, végül 109-91-es győri siker született.

.

A Phoenix motiváltságát igazolja Szilasi Bence elképesztő teljesítménye: 38/12 ponttal, 4 lepattanóval, 4 szerzett labdával, 1 assziszttal, 7 kiharcolt faulttal és 1 blokkal lett a találkozó legeredményesebb játékosa. Nagyot játszott a dupla-duplázó Eremiás Kristóf (11 pont, 10 lepattanó, 1 szerzett labda, 2 kiharcolt fault), valamint jól teljesített Molnár Bence (14/3 pont, 2 lepattanó, 1 szerzett labda, 9 assziszt, 3 kiharcolt fault) és Taskó István is (14/6 pont, 3 lepattanó, 1 assziszt, 1 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Szilasi Bence (38/12), Lenke Balázs (4), Eremiás Kristóf (11), Molnár Bence (14/3), Taskó István (14/6). Csere: Drizner Gábor (-), Bélteczki Balázs (-), Balogh Ákos (6), Berta Bence (-), Gulyás Kristóf (-), Orosz Zoltán (4). Edző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György