Nagy küzdelemben maradt alul az U20

Az U20-as Bajnokság legutóbbi fordulójában, november 30-án a Békési SZSK U20 csapatával mérte össze erejét a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U20-as gárdája. A nehéz mérkőzést a remek hajrá ellenére sem sikerült megnyerniük a tiszaújvárosi fiataloknak.

Békési SZSK U20 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK U20: 105-97 (29-17, 27-25, 25-22, 24-33)

.

A vendéglátók már az első percben magukhoz ragadták a vezetést, a Phoenix pedig csak az első negyed közepéig tudta szorosan tartani a különbséget. Az etap második felében fokozta az iramot a Békés, így a tizedik perc végére jelentős, tizenkét pontos hátrányba került a Phoenix (29-17).

A második negyedben erősödő játékot mutatott a Tiszaújváros, ám a békési alakulat teljesítménye sem romlott. A tíz pont körüli különbség állandósult, ám a vendéglátók többször is eljutottak a tizenöt, egyszer a tizenhat pontos előnyig is. A Phoenixnek végül sikerült behozható távolságban tartania ellenfelét (56-42).

A korábbiakhoz hasonlóan a harmadik játékrész is kiegyenlített teljesítményt hozott a két oldalon. A Tiszaújváros számára ez persze kedvezőtlen fejlemény volt, hiszen ez azt jelentette, hogy továbbra sem sikerült faragnia hátrányából – csupán annyit érhetett el, hogy ismét csak minimálisan nőtt a különbség a riválisok között (81-64).

A záró etapot már húsz ponthoz közelítő hátrányban kezdte meg a tiszaújvárosi alakulat. Ezt a határt a negyed kezdetén át is lépte a Békés (85-64), amit azonban a vendégek fokozatos előretörése követett. A menetelés eredményeként az ötödik percben már mindössze hat pont volt a hátrány (95-89), majd kétszer is sikerült öt egységre megközelíteni az ellenfelet. Hiába volt azonban a huszáros a mérkőzés hajrája, a fordításra már nem maradt ideje a Phoenixnek (105-97).

.

Remek teljesítménnyel ért el dupla-duplát Szilasi Bence (30/6 pont, 12 lepattanó, 1 szerzett labda, 8 assziszt, 1 kiharcolt fault), és ugyancsak a találkozó legjobbjai között végzett Molnár Bence is (33/15 pont, 8 lepattanó, 3 szerzett labda, 6 assziszt, 3 kiharcolt fault). Mellettük ismét jó formát mutatott Eremiás Kristóf, aki 15 ponttal, 9 lepattanóval, 1 szerzett labdával, 1 assziszttal és 3 kiharcolt faulttal végzett a mérkőzésen.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Szilasi Bence (30/6), Lenke Balázs (7/3), Eremiás Kristóf (15), Molnár Bence (33/15), Taskó István (6/3). Csere: Drizner Gábor (-), Bélteczki Balázs (-), Balogh Ákos (6), Berta Bence (-), Gulyás Kristóf (-), Orosz Zoltán (-). Edző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György