Jól hajrázott az U20, mégsem jött a siker

Az U20-as Bajnokság tizenharmadik fordulójában az Újpest-MT együttesét fogadták hazai pályán a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK rövid paddal kiálló fiataljai. A hasonló erőkből álló felek párharca csak az utolsó pillanatban vált eldöntötté, ám sajnos későn jött a Phoenix feltámadt lendülete.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Újpest-MT U20: 61-64 (13-15, 20-13, 11-26, 17-10)

.

Bár a Phoenix szerezte az első pontokat, a negyedik perctől kezdve az Újpest enyhe fölénye érvényesült az első játékrészben. A tiszaújvárosi fiúk többször is eljutottak az egyenlítésig, ám a fordításig nem jutottak el, és a vendégek vezettek két egységgel a negyed végén (13-15).

A rövid pihenő jót tett a Phoenix játékának: gyors egalizálásnak és fordításnak lehettünk tanúi a második etap elején (17-15). A vendégek azonban nem engedték a jelentősebb előny kialakítását, sőt a vezetést is visszavették a harmadik percben (22-24). Kemény küzdelem árán született meg az újabb fordítás az etap hajrájában, és végül ötpontos előnnyel vonulhatott az öltözőbe a Phoenix (33-28).

Úgy tűnt, sikerült átmenteni a lendületet a harmadik negyedre, hiszen a Tiszaújváros rendre visszaverte az Újpest fordítási kísérleteit. Mindez azonban azt is jelentette, hogy nem sikerült döntő fölényt kiharcolni. A vendégek kitartó támadásai végül elvezettek odáig, hogy a nyolcadik percben ismét hátrányba került a borsodi gárda, sőt olyannyira magukra húzták az ellenfelet, hogy a záró etap előtt tízpontosra növekedett a negatív különbség (44-54).

Kemény feladat várt a Tiszaújvárosra az utolsó negyedben, hiszen tízpontos hátrányt kellett ledolgoznia. Kevés kellett volna a sikerhez, hiszen többször is sikerült két egységre megközelíteni a vendégeket, ám a fővárosiak újra és újra el tudtak lépni a Tisza-parti együttestől. Szoros végjáték után 61-64-es vereséget kellett elkönyvelnie a Phoenixnek.

.

Az egyéni teljesítmények terén nem állt rosszul a csapat, hiszen ketten is eljutottak a dupla-dupláig. Szilasi Bence 13/3 ponttal, 14 lepattanóval, 3 szerzett labdával, 1 assziszttal, 5 kiharcolt faulttal és egy blokkal, Lenke Balázs 12/3 ponttal, 10 lepattanóval, 5 szerzett labdával, 5 assziszttal és 2 kiharcolt faulttal fejezte be a mérkőzést. A legjobb dobóteljesítményt ugyanakkor Balogh Ákos érte el 14/9 ponttal, 9 lepattanóval, 2 szerzett labdával és 1 kiharcolt faulttal.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Szilasi Bence (13/3), Lenke Balázs (12/3), Eremiás Kristóf (9/3), Molnár Bence (-), Taskó István (7). Csere: Drizner Gábor (-), Bélteczki Balázs (-), Balogh Ákos (14/9), Gulyás Kristóf (1), Orosz Zoltán (5). Edző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György