Ismét a végjátékon múlt a győzelem

A Bajnokság legutóbbi fordulójában Hódmezővásárhelyen vendégeskedett a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK csapata. A december 14-ei találkozón hullámzó teljesítményt nyújtott a Phoenix. A végjátékra maradt a döntés, az utolsó percekben pedig a házigazdák tudtak jobban összpontosítani.

                                                                                                    Forrás: hunbasket.hu

Vásárhelyi Kosársuli – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 86-83 (21-32, 31-22, 12-16, 22-13)

2019. december 14. Hódmezővásárhely.

Játékvezetők: Gál János, Radnóti Miklós, Reisz Péter.

.

Az első percek kiegyenlített párharcot hoztak, ám a Phoenix egyre erősebb játékot mutatott a kezdő negyed közepétől, és fokozatosan távolodott ellenfelétől. Az első etapot jelentős előnnyel zárta a tiszaújvárosi gárda (21-32).

A második játékrészt erőteljes rohamokkal indított a Vásárhely. A Phoenix nehezen bár, de visszaverte a lendületes támadásokat. A hetedik percben bekövetkező egyenlítés (41-41) után is sikerült azonban megújulnia, és úgy vonulhatott a félidei pihenőre, hogy megőrzött valamennyit előnyéből (52-54).

A szünet jót tett a vendégek játékának. A Tiszaújváros kitartó támadásokkal igyekezett minél inkább elszakadni a hazai csapattól, és többször eljutott a tízpontos vezetésig is. A házigazdákat viszont nem lehetett lerázni, így végül csupán pár egységgel sikerült megtoldani a félidő előnyét (64-70).

A negyedik etap igazi rémálom volt a Phoenix számára. A Vásárhely egy 11-0-s rohammal hagyta maga mögött vendégeit (75-70), a félig-meddig megroppant tiszaújvárosi alakulat pedig csak a negyed derekától tudott válaszolni a Csongrád megyeiek találataira. A sorok rendeződtek, a Phoenix ismét magára talált, és kemény küzdelemben, a mérkőzés hajrájában újra átvette a vezetést (80-81). A jelek szerint azonban ez az erőfeszítés fel is őrölte a tiszaújvárosi fiúk maradék energiáit, hiszen az utolsó perc feszült csatájában ők hibáztak többet, s a vendéglátók egy igen jókor jött távolival megnyerték az összecsapást (86-83).

.

Ezúttal is elmondhatjuk, hogy Jake Martin kitett magáért, és a találkozó legjobb teljesítményét hozta (31/15 pont, 8 lepattanó, 1 assziszt, 8 kiharcolt fault). Jó formát mutatott Kovács Zoltán (11/3 pont, 3 lepattanó, 3 szerzett labda, 6 assziszt, 1 kiharcolt fault), Szilasi Bence (11/3 pont, 1 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 assziszt, 3 kiharcolt fault), valamint hasznosan játszott Kiss Balázs is (9/3 pont, 7 lepattanó, 6 szerzett labda, 5 assziszt, 4 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Kiss Balázs (9/3), Orliczki Bence (8), Szilasi Bence (11/3), Jake Martin (31/15), Kovács Zoltán (11/3). Csere: Pöstényi Zoltán (-), Lenke Balázs (-), Taskó István (-), Szabó Norbert (9/3), Molnár Bence (-), Lajsz Gergely (4). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Gratulálok a hazai csapatnak! Úgy gondolom, ami tőlünk kitelt a mai meccsen, azt véghez vittük. Sajnos harmadik mérkőzésünket veszítjük el egy utolsó dobással. Voltak hibáink, nem kevés, főleg a negyedik negyedben ragadtunk meg, és nem volt önbizalmunk az üres helyzeteket eldobni, ez pedig eladott labdákkal végződött. A saját dolgunkat technikai hibákkal újra megnehezítettük. Talán ez is lehet oka az egylabdás vereségeinknek”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György