Nem sikerült győzelemmel zárni az évet

A Bajnokság 15. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa otthonába látogatott el a Tiszaújvárosi Phoenix. Bár a tiszaújvárosi gárda kemény ellenfélnek bizonyult, a győzelmet végül nem sikerült megszerezni az esélyesebb vendéglátókkal szemben.

                                                                                                    Forrás: hunbasket.hu

Concordia Motax KC Pápa – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 81-75 (27-23, 20-23, 22-15, 12-14)

2019. december 20. Pápa.

Játékvezetők: Boros Tamás, Józsa András Junior, Németh Patrik.

.

Fordulatos első negyedet játszott a két együttes. Az első pontokat a Pápa zsebelhette be, de nem sokat késtek a Phoenix válaszai sem, így a játékrész első felében fej fej mellett haladtak az ellenfelek. A hatodik percben sikerül a hazaiaknak hét pontra emelniük előnyüket (20-13), de ennél jobban nem sikerült ellépniük az ugyancsak motiváltan küzdő Tiszaújvárostól. A negyed végül négypontos hazai vezetéssel zárult (27-23).

A második etapban sem lanyhultak a tiszaújvárosi rohamok, az ötödik percben pedig megszülethetett az első fordítás (32-33). A Pápa ekkor gyorsan visszavette a vezetést, ám néhány támadás után ismét a Phoenixé volt az előny (37-40), amit egészen a félidő hajrájáig meg is tudott őrizni (47-46).

A Tiszaújváros minimális, egypontos hátránnyal kezdte meg a harmadik etapot, a pápaiak azonban négy gyors távolival és egy közelivel három percen belül tizenöt pontosra növelték előnyüket, amit egészen eddig nem követtek tiszaújvárosi kosarak (61-46). Csak ekkor kezdte meg a Phoenix kőkemény munkával a felzárkózást, s végül sikerült ismét tíz ponton belülre kerülnie (69-61).

A záró etap az első kettőhöz hasonlóan kiegyenlített teljesítményt hozott a két fél részéről, ez azonban a Phoenix számára nem lehetett kedvező körülmény. A vendéglátók a negyed derekán elérték még egyszer a tizenhárom pontos előnyt (78-65), de alapvetően tíz egység körül maradt a különbség. A hajrában sikerült ismét közelebb lépnie ellenfeléhez a Tiszaújvárosnak, de ezt a lendületet már nem volt idő újabb fordításra váltani (81-75).

.

A Phoenix húzóembere ezúttal is Jake Martin volt 25/9 ponttal, 9 lepattanóval, 3 szerzett labdával, 1 assziszttal és 4 kiharcolt faulttal, és tíz pont fölé érkezett Kiss Balázs is (14 pont, 1 lepattanó, 5 szerzett labda, 1 assziszt, 3 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Kiss Balázs (14), Szilasi Bence (2), Jake Martin (25/9), Kovács Zoltán (4), Lajsz Gergely (6). Csere: Pöstényi Zoltán (7/3), Tóth Viktor (7/3), Taskó István (-), Szabó Norbert (4), Eremiás Kristóf (-), Orliczki Bence (4), Molnár Bence (2). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Megérdemelt vereség volt, és ez visszavezethető a felkészülés hiányára. A második félidőt nehezen kezdtük, ebből elment az ellenfél, és ezért nyertek”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György