Erős ellenfelekkel zárta a 2019-es évet U18-as csapatunk

A Phoenix U18-as gárdája két hazai találkozóval zárta a 2019-es évet. Mindkét mérkőzésre kemény ellenfél jutott, hiszen december 9-én a második helyezett Lehel Kosársulival, december 18-án a tabella élén álló Nyíregyházi Sportcentrum/A csapatával kellett felvenni a küzdelmet.

.

A két találkozót a juniorok edzője, Benőcs Viktor értékelte.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – Lehel Kosársuli U18: 70-115 (19-28, 15-23, 25-31, 11-33)

.

– A Lehel Kosársuli csapatát fogadtuk hazai pályán. Velük szemben idegenbeli mérkőzésünkön igen nagy vereséget szenvedtünk. Egy nagyon jól dobó csapatról van szó, ráadásul tizenkét játékosuk közül mindenki azonos korosztályú, tehát nincs szükségük a fiatalabbak besegítésére. Rendkívül összetett játékot játszó, összeszokott csapat, és mindez a mostani, hazai találkozón is megmutatkozott. Főleg a dinamizmusukkal és külső dobásaikkal okoztak problémákat nekünk. Pontatlan játékunkkal, sok eladott labdánkkal teret engedtünk a gyors indításoknak, a könnyű kosaraknak, ennek pedig egy újabb vereség lett a vége. Tudnunk kell azonban, hogy a Lehel jelenleg a második helyen áll a tabellán, tehát valóban komoly és nehéz ellenfélnek számít.

.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – Nyíregyházi Sportcentrum/A: 72-86 (16-18, 20-19, 13-23, 23-26)

.

– Ezt követően a Nyíregyháza csapatát fogadtuk hazai környezetben. A Nyíregyháza jelenleg vezeti a regionális bajnokságot, így ebben az esetben sem várhattunk könnyű mérkőzést. Bár ezen a találkozón sem sikerült győzelmet aratnunk, mégis elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel. Az első helyezettel szemben sikerült minimális különbséget kialakítanunk, ehhez pedig végig pozitív hozzáállásra, összeszedett játékra volt szükség csapatunk részéről. Megvolt a fiúk között az összhang, jöttek a kinti dobások is, sőt kevésen múlt, hogy az első félidőt mi nyerjük meg egy ponttal. Egy utolsó pillanatban eldobott távolival került kétpontos előnybe ellenfelünk. Még a harmadik negyedben is sokáig fej fej mellett haladtunk a Nyíregyháza csapatával. Ezt követően sajnos kiütközött a rövidebb cseresor hátránya, a mieink elfáradtak, és ellenfelünknek sikerült tíz egységgel ellépnie. A mi fiaink küzdeni tudását és akaraterejét dicséri azonban, hogy az utolsó három percben még ebből a helyzetből is fel tudtak állni, és ismét felzárkóztak négy pontra. Jól szervezett, kemény védekezésünknek köszönhetően több labdát is sikerült megszereznünk, és ezekből a helyzetekből könnyű kosarakat dobhattunk. Az ellenfélnek időt kellett kérnie, rendezte sorait, és végül sikerült legyőznie a mi fáradt csapatunkat. Összességében pozitívan nyilatkozhatunk erről a mérkőzésről, hiszen eddig csak a Lehel Kosársuli tudta ennyire megszorongatni ezt a nyíregyházi gárdát. A bajnokság első köre ezzel lezárult számunkra, várjuk a további mérkőzéseket, és bízom benne, hogy ennek a meccsnek az összeszedettségét fogjuk tapasztalni azokon a találkozókon is.

Kerényi György