Nem bírt az U20 a veretlen éllovassal

Az U20-as Bajnokság legutóbbi fordulójában a mindeddig veretlen Pécs együttesét fogadták hazai pályán a Phoenix fiataljai. A január 12-én lejátszott mérkőzésen a papírforma érvényesült, hiába küzdöttek keményen a tiszaújvárosi srácok.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Pécsi NKA U20: 56-106 (12-25, 12-24, 16-28, 16-29)

.

Már az első negyedben érvényesült a Pécs erőfölénye. A Phoenix egészen a játékrész hajrájáig tíz ponton belül tudta tartani a különbséget, végül azonban jelentősnek számító, tizenhárom egységnyi hátrányt kellett elkönyvelnie (12-25).

A második etapban folytatódtak a baranyai rohamok, és bár nem maradtak el a tiszaújvárosi válaszok sem, a hazai együttes nem tudta megakadályozni a pécsiek fokozatos távolodását (24-49).

A pihenő segített valamelyest a Phoenixen, pontosabbá vált a hazai játék, ám a pécsiek lendülete sem tört meg. Mindkét oldalon több pont született a korábbi negyedekhez képest, ez ugyanakkor a különbség további emelkedését eredményezte (40-77).

A záró etapban már csak szépíteni lehetett volna az eredményen. Az egyre inkább elfáradó tiszaújvárosi fiúk ezt ugyan nem tudták megvalósítani, de küzdeni tudásukat dicséri, hogy tartották korábbi teljesítményüket, és nem adták fel a harcot. A Phoenix megtette, amit lehetett a mezőny legjobbja ellen, s emelt fővel távozhatott a pályáról (56-106).

.

A hazai oldalon Szilasi Bence mutatta a legjobb formát 14/6 ponttal, 1 lepattanóval, 2 szerzett labdával, és 2 kiharcolt faulttal. Nagyot küzdött Taskó István (11 pont, 5 lepattanó, 2 szerzett labda, 4 kiharcolt fault), és tíz pont fölé jutott Lenke Balázs is (11/3 pont, 3 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 assziszt, 5 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Szilasi Bence (14/6), Lenke Balázs (11/3), Eremiás Kristóf (6), Molnár Bence (7), Taskó István (11). Csere: Drizner Gábor (2), Bélteczki Balázs (-), Berta Bence (5/3), Balogh Ákos (-), Gulyás Kristóf (-), Orosz Zoltán (-). Edző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor edző: „Egy minden bizonnyal az országos döntőbe is bejutó, eddig veretlen csapat ellen álltunk ki a mai napon. Ami pozitív, hogy az odavágóhoz képest kevesebb pontot kaptunk, illetve többet dobtunk. Elfogadható ez az eredmény – igyekeztünk gyakorolni egy erős ellenféllel szemben”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György