Nem jött ki a lépés Cegléden

A Bajnokság tizenkilencedik fordulójában, január 25-én a Ceglédi KE otthonában vendégeskedett a Phoenix. Két szép siker után ismét egy élvonalbeli csapattal kellett megküzdeniük fiainknak, ám hiába hoztak két negyedet is, végül nem sikerült az újabb bravúr.

Ceglédi KE – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 84-72 (30-17, 17-25, 15-17, 22-13)

.

Szoros első percek után a kezdő negyed közepétől váltak egyre veszélyesebbé a ceglédi rohamok. A Phoenix nehezen találta az új ritmust, pontatlanabbá vált a tiszaújvárosi fiúk játéka, így az etap végére tizenhárom pontos lemaradásba kerültek (30-17).

A második negyed eleje ugyancsak a házigazdák erőfölényét mutatta, a harmadik percben már tizenhét ponttal vezetett a Cegléd (39-22), ám ezt követően a Phoenix vette át a mérkőzés irányítását. Főleg a jól sikerült távoli dobásoknak köszönhetően egyre inkább lefaragták hátrányukat a Tisza-parti fiúk, így a félidő végére behozható távolságba hozták ellenfelüket (47-42).

A szünet után folytatódott a Phoenix menetelése. Az egyenlítés ugyan nem jött össze, ám folyamatosan két-három pontra voltak a Ceglédtől fiaink, és kitartó küzdelmükkel elérték azt, hogy a záró etapot győzelmi esélyekkel kezdhessék meg (62-59).

A mindent eldöntő negyedik játékrész sajnos nem a reményeink szerint alakult. A negyed közepéig sikerült tartani a lépést a Pest megyei csapattal, ekkor azonban mintha elfogyott volna az energia. Két és fél etap szép játéka után ismét megszaporodtak a pontatlanságok, a bizonytalan teljesítményt pedig kosarakkal büntette a Cegléd. Ha nagy győzelmet nem is engedtünk meg a tabella harmadik fokán álló ellenfelünknek, a vereséget sajnos nem kerültük el (84-72).

.

Ezúttal sem maradtak el természetesen a jó egyéni teljesítmények, hiszen az újra pályára lépő Jake Martin ismét dupla-duplázott (21/9 pont, 11 lepattanó, 2 szerzett labda, 3 assziszt, 5 kiharcolt fault), nagyon hasznosan játszott Tóth Viktor (10 pont, 4 lepattanó, 4 szerzett labda, 1 assziszt, 6 kiharcolt fault, 1 blokk), és Kovács Zoltán is jó dobóformát mutatott (14/12 pont, 2 lepattanó, 2 assziszt, 1 kiharcolt fault). A vereség ellenére is elmondhatjuk, hogy az egész csapat keményen küzdött, és bízunk benne, hogy sikerül javítani a következő összecsapásokon!

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Kiss Balázs (-), Szabó Norbert (7/3), Szilasi Bence (6/6), Jake Martin (21/9), Lajsz Gergely (4). Csere: Pöstényi Zoltán (3/3), Tóth Viktor (10), Lenke Balázs (-), Orliczki Bence (6), Molnár Bence (1), Kovács Zoltán (14/12). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György