Kemény mérkőzést játszottunk az Óbuda ellen

Január 29-én az Óbudai Kaszások együttesét fogadta a Phoenix. A jól felkészült vendégekkel szemben nem volt esélytelen csapatunk, sajnos azonban az Óbuda magabiztossága érvényesült, és nem sikerült itthon tartani az értékes pontokat.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Óbudai Kaszások: 78-93 (20-27, 19-19, 16-19, 23-28)

2020. január 29. Tiszaújváros, 200 néző.

Játékvezetők: Gál János, Borgula György, Sörlei Attila.

.

Az első percek kiegyenlített párharcot hoztak, a két csapat fej fej mellett haladt egészen a kezdő negyed hajrájáig. A tiszaújvárosi fiúkat főleg a távoli dobások pontossága segítette a haladásban, az etap utolsó perceiben viszont gyengült a koncentráció. Az Óbuda végül el tudott lépni, és hét ponttal megnyerte a játékrészt (20-27).

Hasonló képet mutatott a mérkőzés a második etapban is. A határozottan kemény játék során a fővárosiak valamivel talán magabiztosabbnak tűntek, de ezt a különbséget egyelőre kiegyenlítette fiaink lendülete. Kevés kellett volna ahhoz, hogy ezt az etapot a Phoenix nyerje – az Óbuda egy utolsó másodperces közelivel állította be a félidő eredményét (39-46).

A szünet után veszélyes lendületet kapott a vendégek játéka. Pontos dobások sorával vették kezükbe a mérkőzés irányítását, és félő volt, hogy meghatározó előnyt harcolnak ki. Szerencsére az első percek meglepődése után a Phoenix is felvette a ritmust, és sikerült még éppen behozható távolságban tartania riválisát (55-65).

A tiszaújvárosi fiúknak extra teljesítményt kellett volna nyújtaniuk ahhoz, hogy a tízpontos hátrányt ledolgozzák a jó formát mutató Óbudával szemben. Küzdelemben nem volt hiány, az utolsó negyed is kemény, feszültségekkel teli játékot hozott. Sajnos nem sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez, és végül tizenöt pontos vereséget kellett elkönyvelnünk ezen a napon (78-93).

.

Ezen a mérkőzésen is remek munkát végzett Jake Martin, aki 31/9 pontig jutott el, Pöstényi Zoltán támadásban is, védekezésben is energikusan, keményen játszott, és 17/9 ponttal végzett, de ismét jó formában kosarazott a 11/3-at dobó Kiss Balázs is.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Kiss Balázs (11/3), Orliczki Bence (-), Szilasi Bence (5/3), Jake Martin (31/9), Kovács Zoltán (6/3). Csere: Pöstényi Zoltán (17/9), Tóth Viktor (-), Lenke Balázs (-), Taskó István (-), Szabó Norbert (6), Molnár Bence (-), Lajsz Gergely (2). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Igazi férfias küzdelem volt, mindkét oldalon megengedték a kemény játékot, és ezt mi bírtuk kevésbé. Nagyon igényeltük a faultokat, nem kaptunk meg őket, és ezt a helyzetet nem tudtuk kezelni. Mindezektől függetlenül nagyon agresszív védekezéssel kerültünk szembe, amire készültünk ugyan, tudtuk, hogy ezt fogja alkalmazni az ellenfél, mégsem találtuk meg az ellenszerét. Az óbudaiak ellenünk mindig extrán játszanak – ennek talán az is oka lehet, hogy készülnek ellenünk, és tartanak tőlünk –, mindenesetre teljesen megérdemelten nyertek ezen a mérkőzésen, és gratulálok nekik a győzelemhez”.

Kerényi György