Újra lendületben a Phoenix!

A Bajnokság 21. fordulójában a KTE-Duna Aszfalt otthonában vendégeskedett a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK. A tabella ötödik helyén álló házigazdák számítottak a találkozó esélyeseinek, ennek ellenére – és a sérült Jake Martin hiánya ellenére – három jól sikerült negyedet produkálva a Phoenix került ki győztesen a nehéz összecsapásból.

KTE-Duna Aszfalt – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 70-75 (22-20, 13-16, 19-20, 16-19)

2020. február 2. Kecskemét.

Játékvezetők: Szilágyi Bálint, Lövei László, Rózsavölgyi Alexandra.

.

Hazai fölénnyel vette kezdetét a találkozó. Az első negyed hatodik percében már 12 ponttal vezetett a Kecskemét (20-8), ám ekkor a Phoenix is kezdett magára találni. Gyors rohamokkal három perc leforgása alatt zárkóztunk fel két egységre, így az etap végére kifejezetten szoros eredmény alakult ki (22-20).

A második játékrészben sokáig ismét a hazai gárda uralta a pályát. Most is a hatodik perc bizonyult fordulópontnak, amikor a Kecskemét előnye már hét pontra rúgott (32-25), ezt azonban a Tiszaújváros gyors feltámadása követte. A Phoenix újabb lendülete a kilencedik percben meghozta a fordítást (32-33), és a vezetés kitartott egészen a félidő lefújásáig (35-36).

Az egypontos előny nem adhatott okot a lazításra, fiaink bele is vetették magukat a harmadik etap küzdelmeibe. A cél most már csak az lehetett, hogy meghatározó előnyt harcoljanak ki riválisukkal szemben, ám ez nem ment könnyen a jó erőkből álló Kecskemét ellenében. Bár többször is sikerült hat ponttal ellépnie a Tisza-parti együttesnek, a vendéglátók újra és újra felzárkóztak. A vezetést sikerült ugyan megőrizni, de a mérkőzés a fináléra is nyílt maradt (54-56).

A záró etap gyakorlatilag kiegyenlített esélyekkel indult, a jobb koncentráció, a több energia dönthetett a győzelemről. Szerencsére jól kezdték az etapot fiaink, az első percek 0-5-ös rohama talán pszichésen is jól hatott a csapatra (54-61). Komoly előnyt nem sikerült ugyan megteremteni, de a néhány pontos különbséget folyamatosan tartotta a Phoenix. A Kecskemét a kemény küzdelem ellenére sem tudta kiharcolni az egyenlítést, így a mérkőzésen 70-75-re a Phoenix diadalmaskodott.

.

A remek formában kosarazó Szilasi Bence 20/15 ponttal, 3 lepattanóval, 1 szerzett labdával és 2 kiharcolt faulttal lett a találkozó egyik legjobbja, de nem sokkal maradt el mögötte az ismét keményen harcoló Pöstényi Zoltán sem (14/9 pont, 5 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 assziszt, 3 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Pöstényi Zoltán (14/9), Kiss Balázs (3), Szilasi Bence (20/15), Kovács Zoltán (7), Lajsz Gergely (4). Csere: Tóth Viktor (7), Lenke Balázs (-), Taskó István (-), Szabó Norbert (6), Eremiás Kristóf (5), Orliczki Bence (4), Molnár Bence (-). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Nehéz mérkőzésre számítottunk Kecskeméten, hiszen itt senki sem érezheti biztonságban magát. A teljes létszámmal kiálló hazai csapatot hiányos kerettel sikerült legyőznünk, ennek nagyon örülünk, illetve annak is, hogy a 2003-as születésű Eremiás Kristóf Orliczki sérülése után magabiztosan állt be. Igazi csapatmunka volt a mai győzelmünk! További sok sikert kívánok a Kecskemétnek”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György