Nagy győzelmet aratott U20-as csapatunk

Az U20-as Bajnokság 22. fordulójában a Bonyhádi KSE fiataljait fogadta a Phoenix. A nehezen induló találkozón végül minden negyedet megnyertek fiaink, és közel harmincpontos győzelmet könyvelhettek el a negyvenedik perc után.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Bonyhádi KSE U20: 92-66 (21-20, 19-16, 18-9, 24-21)

.

A Bonyhád egy 2-9-es rohammal indította a mérkőzést, s a tiszaújvárosi srácok csak a harmadik perctől kezdtek igazán veszélyessé válni a tolnai kosárra. Ekkor kezdődött meg a Phoenix lassú felzárkózása, ami a hetedik percben egyenlítést, majd rögtön ezután fordítást is eredményezett (17-16). Elszakadni nem sikerült ugyan az ellenféltől, de az első negyed végéig már kitartott a szűk előny (21-20).

Fordulatos második etap következett. Az első percekben úgy tűnt, sikerül ellépni a Bonyhádtól, a tolnai fiúk azonban keményen küzdöttek, így a két csapat tulajdonképpen fej fej mellett haladt egészen a félidő hajrájáig. Csak az utolsó percekben tudta a Phoenix egy kissé megnyugtatóbbá tenni a vezetést, de ez sem jelentett meghatározó előnyt (40-36).

Határozottan jót tett a pihenő a tiszaújvárosi fiúknak, akik félelmetes öt percet produkálva egy 12-0-s támadássorozattal hagyták állva riválisukat (55-36). Az előny immár meghatározó volt, és hiába indult újabb és újabb rohamokra a Bonyhád is, a pszichés előny már a Phoenixnél volt. A záró negyed előtt huszonhárom pontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző (68-45).

A negyedik etapban erősödött a vendégek játéka. A Phoenix sem lazított, többször is harminc pont fölé tornázta előnyét, a bonyhádiak azonban ügyesen használták ki az időnként lazábbá váló hazai védelem hibáit. A tiszaújvárosi fiúknak azonban így sincs okuk a szégyenkezésre, hiszen jelentős, huszonhat pontos győzelmet aratva zárták a találkozót (92-66).

.

A mérkőzés két legjobb teljesítményét hazai játékosok érték el. Szilasi Bence 23/12 ponttal, 8 lepattanóval, 1 szerzett labdával, 2 assziszttal és 1 kiharcolt faulttal végzett, míg Molnár Bence 19/12 ponttal, 4 lepattanóval, 4 szerzett labdával, 5 assziszttal és 1 kiharcolt faulttal fejezte be a meccset. Remek formában játszott Lenke Balázs (11/3 pont, 8 lepattanó, 2 szerzett labda, 5 assziszt, 1 kiharcolt fault), Balogh Ákos dupla-duplázott (11/6 pont, 10 lepattanó, 2 szerzett labda, 3 assziszt, 2 kiharcolt fault), és igen jó dobóformát mutatott Taskó István is (17/12 pont, 5 lepattanó, 3 assziszt, 4 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Drizner Gábor (6), Szilasi Bence (23/12), Lenke Balázs (11/3), Molnár Bence (19/12), Taskó István (17/12). Csere: Bélteczki Balázs (-), Hartman Ákos (-), Balogh Ákos (11/6), Orosz Zoltán (5/3), Eremiás Kristóf (-). Edző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor edző: „Hiányosan, de megtörve nem álltunk ki az U20-as meccsen. Az első félidő kiélezett volt, nem találtuk a ritmust, a második félidőben viszont magunkra találtunk, és tizenhat távoli dobást sikeresen értékesítve közel harminc ponttal nyerünk. Ez volt a kulcsa a győzelemnek”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György