Rövid paddal érkeztünk Egerbe

A Bajnokság 25. fordulójában, február 23-án az EKE-Eger-KOK vendégeként lépett pályára a Phoenix. Házigazdáink eddig nálunk is nehezebben vették a szezon akadályait, így mi számítottunk a találkozó esélyesének. Jake Martin és Szabó Norbert távollétében azonban rövid paddal kezdtünk neki a találkozónak, s végül vereséggel kellett hazatérniük fiainknak.

EKE-Eger-KOK – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 80-67 (32-11, 23-17, 6-15, 19-24)

2020. február 23. Eger.

Játékvezetők: Lengyel Ádám József, Sentényi Barna, Tóth Kitti

.

Szinte állva hagyta az Eger a lassan ébredező Phoenixet az első negyedben. Az etap közepére tíz pont fölé emelkedett a különbség (17-6), amit a tizedik perc végére huszonegy pontig hizlaltak a hevesiek (32-11).

A második negyedben erősödött ugyan a Phoenix játéka, de ez sajnos csak arra volt elegendő, hogy kisebb mértékben növekedjen a vendéglátók előnye. Bár egyszer-egyszer sikerült húsz pont alá faragni a hátrányt, végül az egriek erőfölénye érvényesült, és harminc egység fölött is járt a különbség. A félidőre nyomasztó, 55-28-as részeredmény alakult ki.

A harmadik etapnak kellett elérkeznie ahhoz, hogy a Tiszaújváros végre megtalálja a ritmust. Kemény munkával kezdtünk fokozatos felzárkózásba, és sikerült megnyernünk az első negyedünket a mérkőzésen. Az új lendület eredményeként húsz pont alá csökkent a különbség (61-43).

A harmadik játékrész formáját sikerült átmenteni a záró etapra is. A továbbra is jelentős hátrány leküzdéséhez azonban távoli dobásokkal kellett kísérletezni, és sajnos éppen ezek nem mentek – ahogy a Bonyhád elleni találkozón sem. A feltámadás mindenesetre látványos volt, a kilencedik percre tíz pontra olvadt a vendéglátók előnye. Emberfeletti erőfeszítés volt ez a tiszaújvárosi fiúktól, de már túl kevés volt az idő ahhoz, hogy eljussunk a fordításig. A vereség végül nem lett megsemmisítő, de a két pont otthon maradt (80-67).

.

A vereség ellenére is ki kell emelni Pöstényi Zoltán teljesítményét, aki 23/12 ponttal, 5 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 2 kiharcolt faulttal zárta a mérkőzést, és ugyancsak jól játszott a dupla-dupla közelébe érkező Kiss Balázs is (15/3 pont, 6 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 assziszt, 9 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phienix KK: Pöstényi Zoltán (23/12), Kiss Balázs (15/3), Szilasi Bence (4), Kovács Zoltán (5), Lajsz Gergely (9). Csere: Lenke Balázs (-), Taskó István (-), Eremiás Kristóf (-), Orliczki Bence (8), Molnár Bence (3/3). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György