Szoros mérkőzésen aratott sikert U20-as gárdánk

Az U20-as Bajnokság legutóbbi fordulójában, február 23-án az Eger vendége volt U20-as alakulatunk. Fordulatos mérkőzést játszottak fiaink, de a feszült végjátékban szerencsére helyén volt a szívük.

EKE-Eger-KOK U20 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: 69-71 (18-24, 19-21, 18-12, 14-14)

.

Jól startolt a Phoenix, hiszen a kezdő negyed második percétől kezében tartotta az előnyt. Meghatározó különbséget azonban nem sikerült kialakítani, az Eger folyamatosan a vendégek sarkában volt. A hatpontos vezetés tíz perc után mindenesetre határozottan biztató volt (18-24).

Komoly lendülettel kezdte a második etapot a hazai együttes. A hevesiek gyors rohamokkal két percen belül fordítottak (27-26), de szerencsére egy Molnár-tripla rövid időn belül ismét megteremtette a tiszaújvárosi előnyt (27-29). Az Eger még egyszer egalizálni tudott, de ezt követően a Phoenix akarata érvényesült a pályán. A vendégelőny fokozatosan tíz pont fölé emelkedett, de ezt a különbséget nem sikerült megtartani a félidő végéig (37-45).

A pihenő kifejezetten jót tett a vendéglátóknak, a mi fiaink viszont mintha kiestek volna a ritmusból a szünet alatt. A Phoenix elszenvedett egy 9-2-es egri támadássorozatot, mire magára talált, és csak nagy nehezen tudta visszaverni az egyenlítési kísérletet. A negyed derekán rendeződtek ugyan a sorok, kétszer is sikerült öt ponttal ellépni a riválistól, ám végül csak minimális előnnyel fordulhattunk rá a záró etapra (55-57).

Feszült hangulatú, fordulatos utolsó negyed következett. Az Eger egy gyors egyenlítéssel indította az etapot, ami szerencsére nem maradt válasz nélkül. Egészen a végjátékig úgy tűnt, hogy fiaink tartani tudják a szűk előnyt, és vissza tudják verni az újabb és újabb fordítási kísérleteket, mígnem a nyolcadik percben beérett a hevesiek kitartó küzdelme: a végjáték kezdetén egypontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (69-68). Szerencsére a tiszaújvárosi fiúk nem omlottak össze, újabb támadásokat indítottak, s végül ezt az egylabdás meccset egy nagyon fontos Taskó-tripla zárhatta le (69-71).

.

Szilasi Bence ismét vezéregyénisége volt a csapatnak, aki 20/3 ponttal, 6 lepattanóval, 4 szerzett labdával, 2 assziszttal és 5 kiharcolt faulttal fejezte be a mérkőzést. Ugyancsak jó dobóformát és jó védekezést mutatott be Molnár Bence (17/9 pont, 7 lepattanó, 1 assziszt, 4 kiharcolt fault), de ponterős volt Taskó István (12/12 pont, 5 lepattanó, 1 szerzett labda) és Lenke Balázs is (10 pont, 2 lepattanó, 2 szerzett labda, 3 assziszt, 2 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Szilasi Bence (20/3), Lenke Balázs (10), Eremiás Kristóf (4), Molnár Bence (17/9), Taskó István (12/12). Csere: Drizner Gábor (-), Bélteczki Balázs (-), Hartman Ákos (6), Balogh Ákos (-), Orosz Zoltán (2). Edző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György