Betegségek és sérülések gyengítették a csapatot

A Tiszaújvárosi Phoenix március 1-jén a Győri KC együttesét fogadta hazai pályán. A csapatból többen is betegségekkel küzdöttek, sérültje is volt a gárdának, így hiába küzdöttünk teljes akaraterővel, nem sikerült legyűrni az erős kerettel érkező ellenfelet.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC: 59-79 (17-20, 13-8, 19-26, 10-25)

2020. március 1. Tiszaújváros, 150 néző.

Játékvezetők: Györfy Rúben, Kruk Melinda, Makrai Márton.

.

Bár a Győr előnye jellemezte az első negyedet, alapvetően kiegyenlített teljesítményeket hozott ez a játékrész. A vendégek alkalmanként el tudtak lépni három-négy ponttal, de fiaink folyamatosan a nyomukban voltak, sőt egyenlítésből és fordításból is akadt néhány. Végül hárompontos győri vezetéssel zárult az etap (17-20).

Remekül alakult a második játékrész a Phoenix számára. Gyors egyenlítés után hamarosan a hazai gárda kezében volt a vezetés, a harmadik perctől kezdve a győrieknek kellett hátrányban küzdeniük. Sajnos nem tudtunk elszakadni az ellenféltől. Bár a hatpontos különbséget többször is sikerült elérnünk, ennél távolabb nem kerülhettünk az újra és újra közelebb lépő vendégektől. A félidőben mindenesetre még mindig két ponttal vezetett a Tiszaújváros, és ez reményekre adhatott okot (30-28).

Erőteljes győri rohamokkal indult a harmadik etap, amelyeket öt percen keresztül sikerült visszavernünk. A negyed közepén egyenlített, majd fordított a dunántúli csapat, és ettől kezdve sajnos a vendégek akarata érvényesült a pályán. Ez a negyed viszont még mindig behozható különbséggel zárult (49-54).

A záró játékrészben a Phoenixen volt a sor, hogy újabb és újabb rohamokkal kiharcolja az egyenlítést. Az etap első fele biztatóan alakult, sikerült egy pontra felzárkóznunk (57-58), de ekkor elfogyott az energia. A betegségektől és sérülésektől meggyengített csapat ereje sajnos eddig tartott, a végjátékban már nem tudott lépést tartani a győriekkel. A hibák és pontatlanságok száma drámaian megemelkedett, az ellenfél előnye pedig gyorsan behozhatatlanná hízott. A hősies küzdelem ellenére húszpontos vereséggel zártuk a találkozót (59-79).

.

A csapat játékának most elsősorban Tóth Viktor és Szilasi Bence tudott lendületet adni. A dupla-dupla közelébe érkező Tóth Viktor 15 ponttal, 9 lepattanóval, 3 assziszttal és 8 kiharcolt faulttal zárta a mérkőzést, az ismét ponterős Szilasi Bence 18/9 találatot, 2 lepattanót, 4 szerzett labdát, 2 asszisztot és 5 kiharcolt faultot kosarazott össze.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Tóth Viktor (15), Orliczki Bence (4), Molnár Bence (8/6), Kovács Zoltán (4), Lajsz Gergely (6). Csere: Pöstényi Zoltán (2), Kiss Balázs (-), Lenke Baéázs (-), Taskó István (-), Szabó Norbert (-), Eremiás Kristóf (2), Szilasi Bence (18/9). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Gratulálok a Győr együttesének. Igyekeztünk megnehezíteni a dolgukat, ez egy félidőn keresztül működött. Utána sajnos magukra találtak, mi pedig »ajtó-ablak« ziccereket hagytunk ki. Ezek a helyzetek rendre megbosszulták magukat, kosarakat kaptunk belőlük. A negyedik negyedben az első négy perc után nem tudtunk betalálni. Mindehhez hozzátartozik, hogy voltak hiányzóink, illetve többen betegséggel, kisebb sérüléssel küzdenek a csapatból, nem is tudott mindenki részt venni a heti edzéseken. Ez most ennyire volt elég”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György