Rövid paddal állt ki az U20

Az U20-as Bajnokság legutóbbi fordulójában, március 1-jén a Győr együttesét fogadták a Phoenix fiataljai. Az erős kerettel szemben nem tudtunk teljes csapattal kiállni, és ez a hátrány sajnos meg is határozta a végjátékot.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC U20: 83-102 (23-27, 23-26, 21-30, 16-19)

.

Győri fölénnyel vette kezdetét a mérkőzés. A vendégek egy 0-9-es rohammal indítottak, a Phoenix pedig csak a második percben vette be először az ellenfél kosarát. Ezen a ponton megtalálták fiaink a ritmust, átvették az irányítást, fokozatos felzárkózásba kezdtek, és az etap derekára megszületett az egyenlítés is (10-10). A fordítás azonban nem sikerült, sőt a dunántúliak egy időkérés után ismét vészes távolodásba kezdtek. Ezúttal is 0-9-es támadássorozatot kellett elviselniük a tiszaújvárosi fiúknak, amit újfent a felzárkózás erőfeszítései követtek. Az egyenlítés ezúttal nem jött össze, de az időközben tizenhárom pontosra megnövekedő hátrányt sikerült négy egységre olvasztani (23-27).

Keményen küzdöttek fiaink a második etapban is. Többször is sikerült egyenlíteniük, ám a vezetést sajnos nem tudták átvenni. A játékrész második felére egy kicsit elfáradtunk, így a vendégek távolabb léphettek tőlünk, de nem szereztek jelentős előnyt a félidő lefújásáig (46-53).

A játék képe a szünet után sem változott sokat. A Phoenix nem tudott új lendületet szerezni, a Győr továbbra is egyre távolodott. Küzdésben nem volt hiány, de riválisunk pontosabb játékát nem sikerült ellensúlyoznunk. A harmadik negyed végére már nehezen behozható hátrányba került a Tiszaújváros (67-83).

Kiegyenlített párharcot hozott a záró etap. A Tiszaújváros kitartóan hajtott az egyenlítésért, a negyedik percben sikerült is tizenegy pontig lefaragni a hátrányt, ennél közelebb azonban nem juthattunk ellenfelünkhöz. A mérkőzés végül tizenkilenc pontos vereséggel zárult számunkra (83-102).

.

Szép játékot mutatott be Eremiás Kristóf, aki 21 ponttal, 8 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 3 kiharcolt faulttal végzett a mérkőzésen. Mellette jó formában kosarazott Molnár Bence (12/9 pont, 9 lepattanó, 3 szerzett labda, 3 kiharcolt fault, 6 assziszt), ponterős volt Taskó István (15/9 pont, 5 lepattanó, 1 szerzett labda, 2 assziszt), valamint jól teljesített Hartman Ákos (12/6 pont, 3 lepattanó) és Szilasi Bence is (10/6 pont, 8 lepattanó, 1 szerzett labda, 4 kiharcolt fault, 2 assziszt).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Szilasi Bence (10/6), Lenke Balázs (8), Orosz Zoltán (4), Eremiás Kristóf (21), Molnár Bence (12/9). Csere: Drizner Gábor (2), Bélteczki Balázs (-), Hartman Ákos (12/6), Balogh Ákos (-), Taskó István (15/9). Edző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György