Nem volt elég az erős utolsó negyed

A Tiszaújvárosi Phoenix a DEAC U23 otthonában vendégeskedett március 4-én. A Bajnokság 25. fordulóját jelentő mérkőzésen a várakozásoknak megfelelően kemény küzdelem alakult ki, de hiába ért el csapatunk impozáns kilencven pontot, a hazai együttes jobbnak bizonyult ezen a napon.

DEAC U23 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 100-90 (25-18, 26-20, 27-21, 22-31)

2020. március 4. Debrecen.

Játékvezetők: Sallai István József, Földi László, Drenyovszki Dániel

.

Fej fej mellett haladt a két csapat az első negyedben, többször is helyet cseréltek az ellenfelek a vezetésben. A Debrecen tudott aztán ritmust váltani a játékrész hajrájában, és gyorsan hét pontra növelte előnyét (25-18).

A DEAC lendülete a második etapban sem csökkent, a Tiszaújvárosnak pedig sajnos nem sikerült közelebb lépnie hozzá. Bár nagy elszakadást nem engedtek a fiúk, a különbség így is növekedett, és a félidőre megduplázódott a hátrányunk (51-38).

A pihenő után sem változott sokat a játék képe. A Phoenix keményen küzdött, de a riválisnak mindig megvoltak a válaszai az eredményes kosarakra. A negyed első fele kiegyenlített teljesítményeket mutatott, ám az utolsó percekben erősödött a debreceni nyomás, és ezzel közel húszpontosra nőtt a különbség (78-59).

Remek utolsó negyedet produkáltak a tiszaújvárosi fiúk. Az első négy perc támadásaira még rendre válaszolt a Debrecen, ám az ezután indított, 0-14-es rohamunkkal még a győzelem esélyét is megteremtettük. Három percen beül voltunk már, de tíz pont alá került a hátrány, ez pedig komoly reményekre adhatott okot. A lendület kitartott, másfél perccel a lefújás előtt négy pontig is felküzdötték magukat a fiúk, de a végjáték büntetőpárbaját a hazai csapat nyerte meg (100-90).

.

Jó egyéni teljesítményekben ezúttal sem volt hiány a tiszaújvárosi oldalon. A sérülésből felgyógyuló Jake Martin tripla-duplával ünnepelte meg visszatérését (26/6 pont, 17 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 assziszt, 10 kiharcolt fault), hasznosan játszott Kiss Balázs (10 pont, 1 lepattanó, 3 szerzett labda, 6 assziszt, 7 kiharcolt fault) és Tóth Viktor (12/3 pont, 2 lepattanó, 1 szerzett labda, 5 assziszt, 2 kiharcolt fault, 1 blokk), Molnár Bence pedig ponterősségben tűnt ki (16/12 pont, 2 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Kiss Balázs (10), Tóth Viktor (12/3), Orliczki Bence (-), Szilasi Bence (6), Jake Martin (26/6). Csere: Pöstényi Zoltán (8), Lenke Balázs (-), Taskó István (-), Eremiás Kristóf (-), Molnár Bence (16/12), Kovács Zoltán (7/3), Lajsz Gergely (5). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György