Továbbra is gödörben a Phoenix

Március 8-án a Szolnoki Olajbányász U23 otthonában vendégeskedett a Tiszaújvárosi Phoenix. A tabella kilencedik pozíciójában állomásozó hazai gárdával szemben nehéz mérkőzésre számíthattunk, de nem esélytelenül léptünk pályára. Végül sajnos mégsem sikerült elhoznunk a győzelemért járó pontokat.

Szolnoki Olajbányász U23 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 76-60 (18-20, 23-10, 13-12, 22-18)

2020. március 8. Szolnok.

Játékvezetők: Hervay Tibor, Nepp László Oszkár, Dr. Oláh Márk.

.

Jól startolt a Phoenix, hiszen az első negyedben szinte végig a kezében tartotta az előnyt. Alapvetően szoros játék folyt, de végül sikerült két ponttal hozni az etapot (18-20).

A második játékrész derekáig a korábbiakhoz hasonló képet mutatott a mérkőzés. A Szolnok azonban ritmust váltott a negyed közepén, a Phoenix pedig nem tudta felvenni az új iramot. A házigazdák előnye fokozatosan nőtt, és a tiszaújvárosi fiúk a félidőre tizenegy pontos hátrányba kerültek (41-30).

Nem sikerült felzárkóznunk a harmadik negyedben sem. Javuló játékot mutatott ugyan a Phoenix, ám ez csak arra volt elegendő, hogy ne növekedjen jelentősen a hátrány. A feszült hangulatú etap végén 54-42 volt az állás.

A záró játékrész sem mutatott sok változást az erőviszonyokban. A két csapat alapvetően kiegyenlített küzdelmet vívott egymással, ez a helyzet azonban csak a vendéglátók számára lehetett kedvező. A Phoenix nem tudott közelebb lépni, de a 12-13 pontos különbséget sokáig tartotta. A negyed hajrájában toldotta meg még néhány egységgel előnyét a Szolnok – beállítva ezzel a mérkőzés végeredményét (76-60).

.

Támadásban és védekezésben is erős játékot mutatott be Lajsz Gergely, aki a dupla-duplához közel,  12 ponttal, 9 lepattanóval, 4 szerzett labdával, 1 assziszttal és 2 kiharcolt faulttal zárta a mérkőzést, illetve ezúttal is jó dobóteljesítménnyel dolgozott Jake Martin (21/6 pont, 7 lepattanó, 4 assziszt, 4 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Kiss Balázs (8), Molnár Bence (3), Szilasi Bence (6/6), Jake Martin (21/6), Lajsz Gergely (12). Csere: Pöstényi Zoltán (7/3), Lenke Balázs (-), Taskó István (-), Eremiás Kristóf (-), Kovács Zoltán (3). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György