Szép győzelmet aratott U20-as gárdánk

Az U20-as Bajnokság vasárnapi fordulójában, március 8-án Szolnokon vendégeskedett U20-as gárdánk. A rövid paddal érkező tiszaújvárosi fiúk szinte végig vezetve szerezték meg az idegenbeli két pontot.

Szolnoki Olaj KK B U20 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: 67-76 (13-22, 10-21, 18-22, 26-11)

.

Szépen kezdett a Phoenix. A fiúk másfél perccel a mérkőzés kezdete után vették át végleg a vezetést, és már az első negyed folyamán kilencpontos előnyt harcoltak ki (13-22).

A lendület nem tört meg a második etapban sem. A tiszaújvárosi srácok szorgalmasan termelték a pontokat, és a félidőre meghatározó előnyt alakítottak ki (23-43).

A szünet jót tett a szolnokiak játékának, ebben a negyedben már jóval nehezebben boldogultak velük a Phoenix fiataljai. A támadójáték továbbra is eredményes volt, ám a védekezésünk akadozott a felfrissült hazai rohamokkal szemben. Az előny ezúttal csak minimálisan növekedett (41-65).

A negyedik etap sikerült a legrosszabbul a Phoenix számára. Az irányítást egyértelműen átvették a vendéglátók, a rövidebb paddal kiálló, egyre inkább elfáradó Tiszaújváros pedig jórészt védekezésbe szorult. Felértékelődött ekkor az előző negyedek hatékonysága, hiszen a jelentős, huszonnégy pontos hátrányt képtelen volt ledolgozni Szolnok. A gyengébb zárás sem okozott tehát nagy bajt, a győzelem így is a miénk lett (67-76).

.

Szép egyéni teljesítmények jellemezték a találkozót. A negyven percen keresztül pályán lévő Taskó István 19/6 ponttal, 8 lepattanóval, 2 szerzett labdával és 4 kiharcolt faulttal lett a mérkőzés egyik legeredményesebb játékosa. Eremiás Kristóf egy látványos dupla-duplával járult hozzá a sikerhez (20 pont, 10 lepattanó, 1 szerzett labda, 2 assziszt, 2 kiharcolt fault), Molnár Bence ezúttal is ponterősen küzdött (16/12 pont, 4 lepattanó, 8 szerzett labda,  5 assziszt, 2 kiharcolt fault), és jól teljesített Lenke Balázs is (11 pont, 7 lepattanó, 2 szerzett labda, 5 assziszt, 7 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Szilasi Bence (8), Lenke Balázs (11), Eremiás Kristóf (20), Molnár Bence (16/12), Taskó István (19/6). Csere: Drizner Gábor (-), Bélteczki Balázs (-), Hartman Ákos (-), Balogh Ákos (-), Orosz Zoltán (2). Edző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György