Búcsúzunk Sitku Ernőtől

Előbb hitetlenkedve, majd mély megrendüléssel fogadtuk a hírt a Tiszaújvárosi Phoenix köreiben, hogy 48 éves korában elhunyt Sitku Ernő. Hatalmas veszteség ez mindenekelőtt a család, de a magyar kosárlabdasport számára is.

                                                                                                   Fotó: Kelemen Tamás

Sitku Ernő 149-szeres válogatottként, négyszeres magyar bajnokként, kétszeres kupagyőztesként, edzőként, sportvezetőként, megszámlálhatatlan fiatal példaképeként úgy tűnt, fáradhatatlanul szervezi Nyíregyháza kosárlabdaéletét, és veszi ki részét az országos, szövetségi szintű feladatokból. A sors azonban fájdalmasan kiszámíthatatlan, és mi értjük azt, ami történt, ám feldolgozni nehéz lesz.

Büszkék vagyunk arra, hogy Sitku Ernő – aktív sportolói pályafutásának levezetéseként – két bajnoki idényben is a Phoenix sorait erősítette. A tiszaújvárosi játékostársak és a tiszaújvárosi szurkolók is megismerhették sportemberi kiválóságát, szakmai felkészültségét, motiváló személyiségét, a vele kialakult jó kapcsolat és együttműködés pedig az utóbbi években sem szakadt meg.

Ezúton szeretnénk kifejezni a gyászoló család számára őszinte részvétünket, és azt kívánjuk a nyíregyházi kosarasoknak, hogy töretlenül haladjanak tovább az Ernő által kijelölt úton, merítsenek erőt emlékéből, érjék el mindazt, amit még együtt tűztek ki célul.

.Nyugodj békében, Ernő!