Jake Martin visszatér, Drahos Gábor érkezik a Phoenixhez

Beszélgetés Szendrey Zsombor vezetőedzővel.

Gőzerővel folynak az edzések, megkezdte felkészülését a 2020/21-es idényre a Tiszaújvárosi Phoenix gárdája. A jelenleg zajló munkáról, a csapatépítésről, a szezon céljairól kérdeztük Szendrey Zsombor vezetőedzőt.

– Augusztus első hétfőjén kezdtük meg a felkészülésünket. Heti tíz edzést tartunk: reggel atlétikai jellegű és kondicionáló munkát végzünk, valamint teremben is dolgozunk, délután pedig egy újabb, kétórás edzésünk van. Összességében négy, illetve négy és fél órát tréningezünk naponta.

Sikerült mintegy 98%-ban megtartanunk a tavalyi keretünket. A játékosok közül sajnos Tóth Viktornak távoznia kellett, aki igyekezett sokat hozzátenni a Phoenix játékához, de változtatásokra volt szükségünk. A helyére Drahos Gábor érkezett Miskolcról, illetve új játékosként üdvözölhetjük Kovács Martint is, aki Salgótarjánból jött hozzánk, de egyébként zalaegerszegi nevelésű, fiatal kosaras. Szilasi Bence esetében beszélhetünk még komoly változásról, hiszen ettől az idénytől kezdve ő már nem utánpótláskorú, hanem felnőtt játékosnak számít. Szót kell ejteni továbbá Jake Martinról is, aki ebben az idényben is légiósként fogja erősíteni keretünket. Várhatóan szeptember elején érkezik meg Magyarországra, de a vírushelyzet miatti vizsgálatokon otthon is, nálunk is túl kell esnie, és ezektől függ majd az, hogy mikor kapcsolódhat be az edzésmunkába.

Több edzőmérkőzés is vár ránk a közeljövőben: augusztus 25-én érkezik az Eger hozzánk, valamint augusztus 28-29-én lesz egy hazai rendezésű tornánk, amelyen a Phoenix mellett a Debrecen, a Salgótarján, valamint a Miskolc csapata lép majd pályára. Ezt követően mi utazunk Egerbe, és lesz egy tornánk Békéscsabán is. Egyéb meccsek is tervben vannak a felkészülés során, de ezekről egyelőre még tárgyalunk.

Hál’ Istennek az idén többen vagyunk, mint tavaly. A nagyobb létszám várhatóan hatékonyabb edzéseket is fog eredményezni, így az idényre kitűzött céljaink is lehetnek merészebbek a korábbinál. Minimum a nyolc között szeretnénk végezni, de a személyes célom az, hogy végezzünk ennél is előrébb, jussunk be a négybe, és ha ott tudunk küzdeni, akkor jussunk is fel!

Kerényi György