A MEAFC szerezte meg a 2020-as Phoenix-kupát

Lezajlottak az idei Phoenix Kupa mérkőzései. A színvonalas, feszes iramú összecsapásokon a MEAFC-Miskolc, a Salgótarjáni KSE, a DEAC U23 és a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK csapatai léptek pályára.

A torna első napján, augusztus 28-án a Salgótarján és a Tiszaújváros összecsapásából a nógrádi csapat, a MEAFC és a DEAC U23 találkozójáról a miskolci gárda jutott be a másnapi döntőbe. A szombati bronzmérkőzésen a debreceni fiatalok diadalmaskodtak, majd a kiélezett küzdelmet hozó döntőn a MEAFC szerzett nehéz, de értékes győzelmet. Ezúton is gratulálunk minden részvevőnek, és természetesen külön a győztesnek!

.

A Phoenix Kupa eredményei

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Salgótarjáni KSE: 59-70 (11-18, 20-17, 13-20, 15-15).

MEAFC-Miskolc – DEAC U23: 100-72 (28-14, 21-20, 30-16, 21-22).

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – DEAC U23: 49-66 (17-19, 4-17, 22-15, 6-15).

MEAFC-Miskolc – Salgótarjáni KSE: 87-84 (19-24, 19-13, 26-24, 23-23).

.

Helyezések

I. MEAFC-Miskolc

II. Salgótarjáni KSE

III. DEAC U23

IV. Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK

.

A Phoenix teljesítményét, felkészülésének eddigi folyamatát Szendrey Zsombor vezetőedző értékelte.

– A felkészülésünk negyedik hetében járunk, és az utóbbi napokban három edzőmérkőzést sikerült lejátszanunk. Egyet kedden, hazai pályán az Egerrel ellen, majd a Phoenix Kupán belül a Salgótarjánnal, illetve a DEAC U23-mal találkoztunk.

Mondhatjuk azt, hogy a felkészülésnek olyan szakaszában vagyunk, amikor éppen a fáradtságnak kell kijönnie. Azt a munkát, amit a kimerültség miatt kell pluszban beletennünk a mérkőzésekbe, most „raktározza el” a szervezet, és a következő hetekben ebből tudunk majd építkezni. Három különböző csapattal sikerült összecsapnunk; más a szerkezetük, más stílust képviselnek, más lendülettel játszanak, más védekezést alkalmaznak, úgyhogy ebből a szempontból nagyon jó héten vagyunk túl.

Az Egert sikerült hazai pályán megvernünk. Akkor külön ötös csapatokkal próbáltunk játszani, és mindenkinek lehetőséget biztosítani a pályán, hogy visszaszerezzék a rutint és azt a meccshangulatot, lendületet, ami egy idegen csapat elleni helytálláshoz elengedhetetlen.

Majd következett a Phoenix Kupa pénteken és szombaton. Ismét eljött a Salgótarján, amely az idén is a Piros csoportban fog szerepelni, és jelentős erősítéseket tudtak megvalósítani A csoportot is megjárt játékosokkal. Úgy gondolom, hogy tisztesen helytálltunk, hiszen a félidő eredménye majdnem egál volt, és végül mindössze tizenegy ponttal kaptunk ki.

Természetesen ezeken az edzőmérkőzéseken nem a győzelmet tartjuk a legfontosabbnak. Úgy akarunk játék- és bizonyítási lehetőséget adni mindenkinek, hogy a későbbi, éles helyzetekben számítani lehessen majd rájuk, és rutint szerezzenek az ellenfelek megmozdulásaival kapcsolatban. Nem beszélve arról, hogy gyakoroljuk a támadást, védekezést is egyúttal.

A Debrecen szombaton egészen más stílust képviselt, mint az előző nap, hiszen nagyon agresszív védekezéssel találtuk magunkat szemben. Nagyon kevés pontot sikerült dobnunk, emellett a védekezéssel is voltak problémáink. Éppen emiatt volt nagyon hasznos, hogy ellenük is játszhattunk egyet a felkészülés során.

Amin nálunk egy kisebb negatívum, és javítanunk kell rajta, az a csapaton belüli „hiszti” és az egymással való foglalkozás – nem pedig az egymásért való küzdés. Ha ezen tudunk változtatni, akkor szerintem jók lehetünk a Bajnokságban. Edzőként én meg vagyok elégedve a fiúkkal. Bár a harmadik meccs hagy egy kis kívánnivalót maga után, de a hozzáállásnak, a lendületnek, illetve annak, amit majd látni szeretnék a későbbiekben, már láttam a szikráit az edzőmérkőzések alatt. A hibákat természetesen kijavítjuk, amiben pedig fejlődnünk kell, arra igyekszünk több időt fordítani.

Kerényi György