Hasznos edzőmérkőzést vívtunk a Nyíregyháza ellen

Szendrey Zsombor vezetőedzővel beszélgettünk.

Az A csoportos szereplésre hajtó Nyíregyháza ellen léphetett pályára a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix szeptember 18-án, pénteken. Az edzőmérkőzésen a papírforma érvényesült, ennek ellenére nem bizonyult haszontalannak a találkozó. A meccsről és az előttünk álló szezonkezdésről kérdeztük Szendrey Zsombor vezetőedzőt.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Hübner Nyíregyháza Blue Sharks: 74-104 (16-31, 21-28, 19-19, 18-26)

.

– Nagyom szépen köszönjük a Nyíregyházának, hogy kiálltak ellenünk. Igaz, hogy ők is hiányosan érkeztek, de így is értékes mérkőzést tudtunk játszani. Felmérhettük, hogy mi a különbség a két csapat között: sebességben is, agresszivitásban is alul maradtunk. Ezek nálunk mindenképpen fejlesztendők, az egyéni képességek terén pedig mindenki saját maga érezheti, hogy miben kell fejlődnie. Csapatszinten abszolút a sebesség, az agresszivitás és a keménység az, amit fejleszteni tudunk, és ezt a fiúk is észrevették, el is fogadták. Gyakoroltuk a zónát is – hellyel-közzel sikeresen –, tudjuk, hogy mit kell javítani benne. Ezzel a mérkőzéssel a hátunk mögött úgy gondolom, bele tudunk vágni a Bajnokságba, és remélem, sikeresek is leszünk.

Szeptember 25-én, pénteken az Újpest csapata érkezik hozzánk, amely együttes jelentős változásokon ment keresztül a tavalyi kerethez képest. Nem tudjuk pontosan, mi vár ránk, de az biztos, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk – annak ellenére is, hogy több év elteltével végre ismét hazai környezetben kezdhetjük meg a Bajnokságot. A Nyíregyházához hasonló kaliberű csapatra számítunk, alaposan fel kell ellenük készülnünk, de a legnagyobb kérdőjel az, hogy vajon közbeszól-e bármelyik gárda esetében a járványhelyzet. Nálunk is mindenkinek tesztelnie kell kedden, nem tudjuk, kinél mi fog esetleg kiderülni, bár most mindenki úgy érzi, hogy tökéletes állapotban van. Az ilyesmi nagyban befolyásolhatja az összes csapat szereplését. Mi maximális erőbedobással készülünk, és úgy megyünk neki ennek a mérkőzésnek, hogy ha már négy év után újra itthon kezdhetünk, akkor szeretnénk győzelemmel rajtolni a szezonban.

Kerényi György