Túl sok volt a sérültünk az U20-as találkozón

Lejátszotta első mérkőzését az idényben U20-as alakulatunk is. Nem volt könnyű helyzetben szeptember 25-én Szendrey edző legénysége, hiszen több játékosunk is sérülten vállalta a szereplést, és rájuk most kevéssé lehetett építeni a küzdelemben. Bár küzdeni akarásban nem volt hiány, az Újpest fiataljaival szemben nagyarányú vereséget szenvedett csapatunk.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Újpest-MT U20: 39-114 (14-27, 6-21, 8-31, 11-35)

A találkozó kezdetétől érződött a vendégek fölénye, akik gyorsan elléptek a tiszaújvárosi fiúktól. Az első negyed még behozható különbséggel zárult (14-27), ám a félidőre már nyomasztó hátrány alakult ki (20-48).

Nem sikerült jelentősen változtatni a pihenő idején sem, folytatódtak az újpesti rohamok, a fokozatosan fáradó Phoenix pedig szaporodó hibákkal küzdötte végig a második félidőt. A harmadik etap (28-79) és a záró játékrész alatt is növekedett a különbség, s végül 39-114-es vendégsiker született.

Fontos ugyanakkor ismételten kiemelni, hogy a hazai oldalon nem tudott minden játékos pályára lépni, ráadásul a csapat nagy része újoncnak számít az U20-as Bajnokságban – így a fáradtság és az ebből következő pontatlanságok is korán jelentkeztek. A fiúk derekasan végigharcolták a meccset, ám ilyen körülmények között kevés esélyük volt. Reméljük, a jövőben sikerül javítani!

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Drizner Gábor (9/3), Balogh Ákos (4), Eremiás Kristóf (8), Taskó István (7), Hajdú Boldizsár (5/3). Csere: Bélteczki Balázs (-), Hartman Ákos (6), Lenke Balázs (-), Orosz Zoltán (-), Molnár Bence (-), Deli Benedek (-), Simon Bence (-). Edző: Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor edző: „Az U20-as csapatunk sajnos hiányosan tudott kiállni, hiszen sok sérültünk volt, akiket kockázatos lett volna pályára küldenünk. Így inkább csak az egészségeseket játszattuk. Sajnos ennek a körülménynek meg is lett az eredménye, hiszen nagyarányú vereséget szenvedtünk. Annyi jó mindenképpen van ebben, hogy azok a srácok, akik ma pályára léptek, nagyon helyesen vették észre, hogy miben kell még fejlődniük, miben kellene előrébb lépni. De van olyan, tizenöt éves játékosunk is, akinek ez volt élete első U20-as meccse. Próbálunk a hibákon javítani, és a későbbi mérkőzéseken jobb eredményeket elérni”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György