Fájó vereség a Békéssel szemben

A Bajnokság második fordulójában, október 8-án a Békési SzSK otthonába látogatott el a Phoenix gárdája. Nehéz mérkőzésre lehetett számítani, de – ahogy azt a mérkőzés menete is megmutatta – nem számított esélytelennek csapatunk. A gólgazdag, kemény küzdelmet hozó találkozón három negyeden keresztül kiegyenlített párharcot vívtunk, ám a záró etap egyáltalán nem úgy alakult, ahogy mi szerettük volna.

Békési SzSK – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 112-95 (28-29, 27-23, 25-29, 32-14)

.

Fej fej mellett haladt a két csapat mintegy öt percen keresztül az első negyedben, amikor a Phoenix ritmust váltott, és gyors ütemben kilenc egységnyire növelte meg előnyét a házigazdákkal szemben (9-18). A meghatározó vezetést nem sikerült kiharcolni, hiszen a Békés még az etap vége előtt magára talált, és fel is zárkózott riválisához. A gólgazdag játékrészt 28-29-es állással zárta a két csapat.

A második negyedet a folyamatos helycserék jellemezték, az ellenfelek nem találták egymás gyenge pontját. A félidőt végül a hazaiak zárták jobb eredménnyel, de a mindössze hárompontos előny nem lehetett számukra sem megnyugtató (55-52).

A pihenő határozottan a Békés megyeieknek hozott vissza több energiát, hiszen meg tudták őrizni a vezetést, sőt a játékrész közepére minden addiginál komolyabb előnyt kosaraztak össze: az ötödik percben már 75-65-ös állást mutatott az eredményjelző. A Phoenix azonban meg tudott újulni, és szívós támadójátékkal kiegyenlített, majd a vezetést is átvette az etap hajrájában (80-81).

A záró negyed elején gyorsan visszavette a Békés az előnyt (83-81), a tiszaújvárosi fiúk ugyanakkor rettenetes dobóformába kerültek. A próbálkozások ellenére egészen az ötödik percig nem érkezett válasz a hazai kosarakra, ekkor azonban már tizennégy pontos hátrányból faragtunk le hármat (95-84). Ezután ismét sültek a tiszaújvárosi kosarak, de a Békés lendületét nem sikerült megtörni. A hátrányból kemény küzdelemben sokat lefaragtunk, de az egyre feszültebb hangulatban hárman is kipontozódtak csapatunkból. A vereség végül nem lett súlyos, de az első három negyed képe alapján fájó tudomásul venni (112-95).

.

Drahos Gábor igazi vezéregyéniségként küzdötte végig a találkozót, harcosságát látványos tripla-dupla jelzi: 32/3 pont, 10 lepattanó, 1 szerzett labda, 7 assziszt, 11 kiharcolt fault. Erős játékot mutatott Lajsz Gergely is (15 pont, 8 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 assziszt, 3 kiharcolt fault), és Jake Martintól sem maradtak el a pontok (16/9 pont, 4 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 assziszt, 2 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Kovács Martin (6/3), Drahos Gábor (32/3), Molnár Bence (5/3), Jake Martin (16/9), Lajsz Gergely (15). Csere: Pöstényi Zoltán (6), Taskó István (8/6), Szabó Norbert (2), Orliczki Bence (-), Szilasi Bence (-), Kovács Zoltán (5/3). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György