A Cegléd ellen sem tört meg a jég

Lejátszotta harmadik mérkőzését az idényben a Tiszaújvárosi Phoenix. Az október 14-ei találkozón a Ceglédi KE csapatát fogadták fiaink, és bár biztatóan indult a találkozó, végül nem sikerült javítani az eddigi mérlegen.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Ceglédi KE: 82-101 (17-19, 9-28, 30-23, 26-31)

2020. október 14. Tiszaújváros, 100 néző.

Játékvezetők: Sörlei Attila, Németh Patrik, Nagy-Pál Petra.

.

Egy szép Martin-távolival vette kezdetét a találkozó, s hamar felpörgött mindkét gárda. Gyors iramú, feszültségekkel teli volt már az első negyed is, érződött, hogy mindkét csapatnak kell a győzelem. A kiegyenlített párharcot végül a vendégek nyerték, ám mindössze kétpontos előnyt tudtak kiharcolni (17-19).

Alaposan megváltozott a játék képe a másodi etapban. A Cegléd remek dobóformába lendült, távolról és közelről egyaránt veszélyesnek bizonyultak a vendégek. A Tiszaújváros ugyanakkor váratlan mélypontra került, vészesen kevés kosarat dobtunk, s ellenfelünk fokozatosan húsz pont fölé tornázta előnyét (26-47).

A pihenő jót tett a Tisza-parti gárdának, Drahos és Martin vezérletével megújult lendületet mutatott játékunk. Szívós munkával sikerült tizennégy pontra olvasztanunk hátrányunkat, ám ez az erőfeszítés sok energiát őrölt fel (56-70).

A fáradó Tiszaújvárosnak a záró etapban kellett volna robbantania ahhoz, hogy meglegyen a győzelem, de ez már sajnos nem jöhetett össze. A küzdelem továbbra is kemény volt, de ismét szaporodtak a pontatlanságok, a vendégek ugyanakkor lendületben maradtak. A második percre ismét kialakult a húszpontos különbség, és gyakorlatilag ez állandósult a mérkőzés lefújásáig (82-101).

.

Drahos Gábor és Jake Martin ismét nagy teljesítménnyel küzdötte végig a találkozót. Drahos a mérkőzés legjobbjaként 30/12 pontot, 6 lepattanót, 2 szerzett labdát, 6 asszisztot és 5 kiharcolt faultot gyűjtött össze, Martin 22/9 ponttal, 6 lepattanóval, 1 szerzett labdával, 4 assziszttal és 2 kiharcolt faulttal végzett. Mellettük igen jó formában játszott Pöstényi Zoltán is, aki 14/6 pontot, 6 lepattanót, 2 szerzett labdát és 3 asszisztot mutathat fel statisztikájában.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos Gábor (30/12), Molnár Bence (3/3), Szilasi Bence (3), Jake Martin (22/9), Lajsz Gergely (-). Csere: Pöstényi Zoltán (14/6), Kovács Martin (8), Taskó István (-), Szabó Norbert (2), Orliczki Bence (-), Kovács Zoltán (-). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Gratulálok a Cegléd csapatának. Most, hogy harmadik mérkőzésükön teljes csapattal tudtak kiállni, abszolút olyan képet mutattak, hogy nagy esélyesei lehetnek a zöld csoportos bajnokságnak. Nagyon jó játékosok alkotják és nagyon jó szerkezet jellemzi ezt a csapatot, és mindenkinek meg fog gyűlni velük a baja, amikor teljes kerettel tudnak kiállni. Mi hazai pályán elrontottunk egy negyedet, a másodikat. Mondhatjuk, hogy akkor veszítettük el a meccset, hiszen azt a húsz pontos különbséget, ami akkor kialakult, tartani tudtuk. Voltak lehetőségeink, visszajutottunk tizenkét pontra, de az ellenfél újra kapcsolt egyet, és megint elmentek a húszpontos előnyig. Ma ennyi telt a játékunkból, viszont olyan szempontból meg vagyunk elégedve, hogy csapatként játszottunk”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György