Megvan az első győzelem!

A Bajnokság hatodik fordulójában, október 30-án a Pénzügyőr SE csapatát fogadta hazai környezetben a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK. Nagyon nehéz küzdelmet vívtak fiaink, a kiélezett mérkőzésen az utolsó másodperc döntötte el a harcot.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Pénzügyőr SE: 82-80 (22-25, 21-28, 16-19, 24-8)

2020. október 30. Tiszaújvárosi Sportcentrum, 100 néző.

Játékvezetők: Csabai-Kaskötő Brigitta, Lövei László, Rózsavölgyi Alexandra.

.

Fej fej melletti küzdelmet hozott az első negyed, a két csapat nem talált fogást egymáson. A gólgazdag játékrész utolsó percében a vendégek tudtak jobban koncentrálni, így végül a fővárosiak előnyével zárult az etap (22-25).

Reményinkkel szemben a Pénzügyőr erősödését hozta a folytatás. A vendégek nagyon hamar tíz pont körüli előnyhöz jutottak, és ezt tartották is a negyed végéig. A Phoenix nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez, de behozható hátránnyal érkezett el a félidőhöz (43-53).

Nehezen indult a harmadik etap mindkét csapat számára. Már benne voltunk a második percben, amikor megszületett az első kosár, de ez sajnos a fővárosiak mérlegét javította. A Tisza-partiak első találatára újabb egy percet kellett várni, és bizony ezután is nehezen jöttek a hazai pontok. Az etap második felében javult ugyan a dobóteljesítményünk, ám továbbra is a vendégek játszottak pontosabban. A Phoenix hátránya többször is elérte a tizenhat pontot, ráadásul a faultok is szaporodtak, így egyre inkább romlani látszottak a hazai esélyek. Az utolsó játékrészre végül tizennégy pontos lemaradással fordulhattunk rá (58-72).

Elképesztő fordulatnak lehettünk tanúi a záró etapban. Ezúttal a vendégek kezdtek pontatlanabb játékkal, a Tiszaújváros pedig sikeresen használta ki a bizonytalanságot. Az első percben még mindkét csapat sikeresen szerzett kosarat (60-74), ám ezt egy 8-0-ra hozott hazai roham követte (68-74). A hatpontos hátrány ledolgozására még öt perce volt a Tiszaújvárosnak, ez a tudat új erőt öntött a fiúkba. Nehéz játékszakasz kezdődött, hiszen a vendégek is derekasan küzdöttek, s az egyenlítés csak a legutolsó percben következett be Szilasi közelijével. Hét másodperc a lefújásig, Szendrey edző időt kér. Az utolsó támadás figurája a fiatal Molnárt hozza dobóhelyzetbe – a hárompontos kettesre sikerül, de ez is elég, a Phoenix egy utolsó másodperces duplával vívja ki a győzelmet!

Nagy küzdelem volt, gratulálunk fiainknak!

.

A kipontozódás ellenére is Drahos Gábor hozta össze a legjobb mérleget a csapatban: 17/6 ponttal, 6 lepattanóval, 1 szerzett labdával, 9 assziszttal és 5 kiharcolt faulttal végzett a mérkőzésen. Nem sokkal maradt el tőle az ismét dupla-duplázó Jake Martin (20/3 pont, 11 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 assziszt, 7 kiharcolt fault), akit a szintén kipontozódott Orliczki Bence követ a sorban (13 pont, 2 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 assziszt, 6 kiharcolt fault). Remek mérkőzést játszott Molnár Bence (10/3 pont, 3 lepattanó, 5 szerzett labda, 3 assziszt, 1 kiharcolt fault), és tíz pont fölé jutott Szilasi Bence is (12 pont, 3 lepattanó, 1 szerzett labda, 2 assziszt, 1 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos Gábor (17/6), Orliczki Bence (13), Molnár Bence (10/3), Szilasi Bence (12), Jake Martin (20/3). Csere: Kovács Martin (2), Taskó István (-), Szabó Norbert (-), Eremiás Kristóf (2), Kovács Zoltán (6/6), Lajsz Gergely (-). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Nehéz egy ilyen mérkőzés után bármit is mondani, hiszen nem játszottunk jól hazai pályán. Nem tudtuk kihasználni az erősségeinket, ugyanakkor az ellenfél nagyon taktikusan, nagyon okosan és higgadtan használta ki a hibáinkat. Ennek következtében majdnem végig tartani tudták a mintegy tízpontos vezetést. Talán ki is jelenthetem, hogy ezt a mérkőzést ők bukták el, viszont meg kell dicsérnem a saját fiainkat is. Az utolsó negyed váltásával és akaratával sikerült megfordítanunk ezt a meccset”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György