Nem sikerült a bravúr az U20-nak

Zárt kapus találkozó és komoly erőpróba várt U20-as csapatunkra a Bajnokság nyolcadik fordulójában. Az élbolyban állomásozó Vásárhelyi Kosársulival szemben kellett helytállnia úgy, hogy betegségek miatt több játékosra a felnőttek mérkőzésén is számított Szendrey edző. Az energiák tartalékolása érdekében így valójában igen rövid paddal vetették magukat küzdelembe fiataljaiknak.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Vásárhelyi Kosársuli U20: 51-133 (14-29, 8-30, 24-26, 6-48)

.

Kiegyenlített küzdelemmel vette kezdetét a mérkőzés, ám az első negyed közepétől egyre inkább a vendégek fölénye érvényesült. Míg a negyedik percben mindössze három ponttal vezetett a Vásárhely (7-10), az ötödikben már nyugtalanító volt az előny (9-17). A különbség a későbbiekben is fokozatosan emelkedett, végül 14-29-es állás alakult ki a játékrész végére.

A második etapban sem gyengült a vásárhelyi nyomás. A vendégek nagyon hamar elérték a húszpontos előnyt (14-34), amit Drizner, Balogh és Hajdú találatai még lefaragtak tizenhatra (20-36), ám az etap derekán meginduló, 0-16-os roham gyakorlatilag meg is pecsételte a mérkőzés sorsát (20-52). A félidőben meghatározó, 37 pontos hátránnyal vonult öltözőbe a Phoenix (22-59).

A szünet határozottan jót tett a tiszaújvárosi támadójátéknak. A fiúk felpörögtek, és ismét kiegyenlítetté tették a találkozót. Hiába termelődtek azonban szép számmal a hazai találatok, a Vásárhely továbbra is fel tudta törni a védelmünket, így nem tudtunk előnyt kovácsolni a lendületből. Annyit mindenesetre elértünk, hogy ebben az etapban mindössze két ponttal növekedett riválisunk előnye (46-85).

A záró negyedben mintegy negyvenpontos hátrányt kellett volna ledolgoznia a Phoenixnek. Az ilyen teljesítmény teljes csapattal is csodaszámba menne, így nem meglepő, hogy a mi fiainknak sem sikerülhetett. Az energia már erősen fogyóban volt, megszaporodtak a pontatlanságok, teret engedtünk az egyre felszabadultabban kosarazó ellenfélnek, és rettenetes pontesőt kellett elviselnünk. A mérkőzés 51-133-as vendéggyőzelemmel zárult.

.

A hazai oldalon a negyven percet végigjátszó Drizner Gábor (8 pont, 9 lepattanó, 2 szerzett labda, 4 assziszt, 3 kiharcolt fault) és a jó dobóformát mutató Hajdú Boldizsár (15/6 pont, 8 lepattanó, 4 assziszt, 2 kiharcolt fault) hozták össze a legjobb statisztikákat, de tíz pont fölé érkezett Hartman Ákos is (11/3 pont, 4 lepattanó, 3 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Drizner Gábor (8), Balogh Ákos (4), Orosz Zoltán (6), Hajdú Boldizsár (15/6), Hartman Ákos (11/3). Csere: Bélteczki Balázs (-), Deli Benedek (-), Lenke Balázs (-), Eremiás Kristóf (-), Molnár Bence (-), Taskó István (-), Simon Bence (7/3). Edző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor edző: „Hét emberrel játszottuk le a meccset, hiszen tartalékolni kellett a játékosokat a felnőtt-találkozóra. Papírforma született, ettől függetlenül volt egy negyed, amelyben maximálisan meg voltam elégedve a fiúkkal. Nem a pontot dobók miatt, hanem amiatt, hogy azt láttam, amit látni akartam: azt a csapatjátékot, azt a mozgást, azokat az időzített passzokat, labdavezetéseket, betöréseket, amelyekről igazából a kosárlabda szól. Rengeteg még a javítanivaló, ezeket igyekszünk orvosolni”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György